Back to Top
Dinsdag 23 Oct
86206 users - nu online: 1190 people
86206 users - nu online: 1190 people login

NIEUWS


Do 21 dec, 2017 1:11

Heineken én Gillette praten met RTL over homofoob Voetbal Inside


Twee sponsors van het programma Voetbal Inside zijn niet blij met de commotie over de vermeend seksistische en racistische uitspraken van presentatoren Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Heineken Nederland, die Amstel Bier produceert, en producent Gillette zijn in gesprek met RTL hierover, maakten zij vandaag bekend.


Sylvana Simons en Sunny Bergman deden gisteren een oproep aan adverteerders van het programma om zich terug te trekken vanwege de doorlopende lompe opmerkingen van de drie ’analisten’. „René van der Gijp walgt van homoseks én het idee om twee mannen te zien trouwen. Johan Derksen noemt de Gay Pride, het feest en protest voor LHBTI-emancipatie, een bloemencorso.”, meldden zij op Facebook.


„Gillette staat pal voor diversiteit en steunt op geen enkele manier uitlatingen die mensen kunnen kwetsen op basis van hun huidskleur, hun geslacht of hun seksuele geaardheid”, meldt een woordvoerster van Gillette. „Daarom zijn wij met het programma het gesprek hierover aangegaan.”

Heineken zegt met klem „geen enkele bemoeienis met de inhoud van programma’s zelf te hebben. Maar we moeten ons altijd blijven afvragen of de inhoud van een gesponsord programma past bij de waarden van ons merk.”


Ook het COC steunt klagers over ’homograppen’

Het is heel treurig dat Van der Gijp keer op keer aantoont met zijn droevige vooroordelen over homo’s in de jaren vijftig van de vorige eeuw te zijn blijven hangen”, stelt woordvoerder Philip Tijsma.

Hij benadrukt dat de toon van het programma haaks staat op alle campagnes van de overheid en de KNVB om homoseksualiteit juist geaccepteerd te krijgen in de sportwereld. „Kinderen die met hun ouders naar dit programma kijken en twijfelen over uit de kast komen, bedenken zich wel drie keer als ze Van der Gijp en de rest weer eens horen lachen over nare opmerkingen over handtasjes en vaseline.”

 

Het COC beaamt dat Derksen en Van der Gijp al jarenlang foute grappen maken. „Maar het lijkt de laatste tijd alleen maar erger te worden”, stelt de zegsman. „Elke keer weer die riedel dat homo’s niet kunnen voetballen en alleen maar knapper worden. Het is heel goed dat een paar mensen én sponsors nu durven te zeggen: nu is het écht even genoeg geweest.”
Rubrieken:
X

53 steden tekenen intentieverklaring Regenboogbeleid
Di 23 okt, 2018 3:17


Justitieel onderzoek naar seksueel misbruik bisdommen Pennsylvania
Vr 19 okt, 2018 5:03


Poolse politie moet homodemonstratie beschermen
Za 13 okt, 2018 20:50


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018
t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit


IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media