Back to Top
Woensdag 20 Feb
86260 users - nu online: 1326 people
86260 users - nu online: 1326 people login

NIEUWS


Di 19 dec, 2017 18:19

Politie: te snel met homohaat-conclusie


De politie is in de zaak tegen twee mishandelde mannen in Arnhem te voorbarig geweest met de vermoedens dat het om homohaat ging. "Onze berichtgeving had anders gemoeten", schrijft de politie in een persbericht.


De slachtoffers, mannen van 31 en 35 jaar, werden in april na het uitgaan in elkaar geslagen. In de berichtgeving over het incident zei de politie dat er sterke aanwijzingen waren dat de mannen vanwege hun geaardheid waren mishandeld.

Ook de slachtoffers zelf zeiden dat ze het slachtoffer waren van homohaat.


De politie concludeert nu dat ze niet zo snel had moeten ingaan op een motief. "In de samenleving ontstond kort na de mishandeling veel tumult en verontwaardiging, omdat de mishandeling zou zijn ingegeven door homohaat. Uiteraard staan we als politie dan op scherp, zoals we elk signaal van homohaat zeer serieus nemen."

De zaak kreeg landelijk veel aandacht en de discussie over geweld tegen homo's laaide op. Bekende Nederlanders, onder wie D66-leider Pechtold en de tegenwoordige minister van Sociale Zaken Koolmees, lieten zich hand in hand fotograferen.

In het persbericht zegt de politie dat ze veel waarde hecht aan onpartijdigheid. "Bij de onpartijdigheid hoort onder meer dat we onbevooroordeeld een recherche-onderzoek doen, zonder vooruit te lopen op de zaken."


Dat homohaat en discriminatie niet in de tenlastelegging komen, betekent overigens niet dat het OM die zaken niet aan de orde brengt in de rechtszaak. Volgens een woordvoerder van het OM is het mogelijk dat de officier in zijn requisitoir wel degelijk zaken van discriminatoire aard meeneemt, al waren die dan niet het motief.

Vandaag was er een regiezitting over de zaak. Die was achter gesloten deuren omdat de verdachten minderjarig zijn. De inhoudelijke behandeling is pas in maart.

Politie: te snel met homohaat-conclusie
nieuws van Di 19 dec, 2017
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Rubrieken:
X

Politici, sport, onderwijs varen mee in Pride
Ma 11 feb, 2019 0:58

Hiv-behandelcentra springen in de bres met PrEP-zorg
Do 07 feb, 2019 22:10

Taakstraf en boete voor leugen over boot Canal Pride
Ma 04 feb, 2019 2:28

    toon meer


In het nieuwste nummer, Gay News 331, maart 2019
Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media