Back to Top
Zaterdag 15 Dec
86230 users - nu online: 1393 people
86230 users - nu online: 1393 people login

NIEUWS


Vr 24 nov, 2017 18:55

Verdachten betonschaar-incident: geen vervolging homohaat


Er is geen bewijs dat Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan uit Arnhem het slachtoffer zijn geworden van homohaat. Wel is er volgens het Openbaar Ministerie sprake geweest van openlijke geweldpleging. Dat valt op te maken uit de dagvaarding die de vijf minderjarige Arnhemse verdachten deze week hebben gekregen.


De mishandeling van het echtpaar Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan op de Nelson Mandelabrug in Arnhem trok begin april van dit jaar internationale aandacht.


De twee zouden het slachtoffer zijn van geweld tegen homo's. Het bracht een golf van protest te weeg. Veel mannen en vrouwen in binnen- en buitenland liepen de week na de mishandeling uit solidariteit met de slachtoffers hand in hand met een seksegenoot. Een week na de mishandeling trok een manifestatie in Arnhem tegen homohaat 2.500 bezoekers.

Nu blijkt dat het Openbaar Ministerie de vijf verdachten niet vervolgt voor homo-discriminatie.


Raadsman Sidney Smeets die het echtpaar Vernes-Sewratan bijstaat noemt de tenlastelegging teleurstellend. ,,Naar mijn mening had homofobie of discriminatie op gebied van seksuele geaardheid bewezen kunnen worden’’, zegt Smeets. ,,Mijn cliënten hebben meteen verklaard dat het ging om homohaat en zijn altijd bij hun standpunt gebleven. De verdachten kwamen elke keer met een ander verhaal. Hoe geloofwaardig is dat?’’


Het Openbaar Ministerie wil nog geen reactie geven op de dagvaarding. De eerste niet inhoudelijke zitting is op 19 december achter gesloten deuren, omdat alle verdachten minderjarig zijn.

Verdachten betonschaar-incident: geen vervolging homohaat
nieuws van Vr 24 nov, 2017
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 328, december 2018


Heerlijk wonen
Ruimtelijk wonen vlakbij Amsterdam in Zeewolde

Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit


Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media