Back to Top
Zaterdag 18 Jan
86402 users - nu online: 1381 people
86402 users - nu online: 1381 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Wo 15 nov, 2017 17:35
NIEUWS


Homohuwelijk Australië: bevolking zegt JA

H et homohuwelijk lijkt in Australië een kwestie van tijd nu een meerderheid van de bevolking zich voor invoering heeft uitgesproken. Ruim 61 procent gaf aan voor het homohuwelijk te zijn. 80 procent van de bevolking bracht zijn stem uit in de peiling.

"Een belangrijke stap".  "Het is duidelijk wat de Australische bevolking wil: dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen."

Het gaat om een niet-bindende volksraadpleging, maar veel politici hebben gezegd de uitslag in hun eigen district te zullen volgen. "Tegenstanders kunnen niet veel meer doen om het proces te vertragen. Als alles goed gaat, wordt het onderwerp voor de Kerst behandeld in het parlement, zoals de premier heeft beloofd. In februari kunnen dan de eerste homohuwelijken worden gesloten."

Toch dreigen er een aantal obstakels: zo is de groep tegenstanders, ruim 38 procent, aanzienlijk. Bovendien bevinden zich onder de tegenstanders leden van de partij van premier Turnbull, die zelf voorstander is. De premier zit daardoor in de politieke problemen. "Hij heeft geen meerderheid in het Lagerhuis en heeft de steun binnen zijn eigen partij hard nodig.

Het nee-kamp wil dat enkele zaken in het wetsvoorstel worden aangepast om christelijke waarden te beschermen. "Ze willen onder meer dat gelovige trouwambtenaren het sluiten van homohuwelijken kunnen weigeren en dat trouwlocaties en leveranciers homostellen diensten mogen weigeren."


Sinds 2004 is het homohuwelijk bij wet verboden in Australië. Onder de toenmalige premier Howard werd vastgelegd dat het huwelijk een verbintenis is tussen man en vrouw. Turnbull beloofde het weer op de politieke agenda te zetten.

Homohuwelijk Australië: bevolking zegt JA
nieuws van Wo 15 nov, 2017
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
CU-staatssecretaris Blokhuis wil gesprek aangaan over opengestelde huwelijk
Gedoe over Ellen DeGeneres en de grapjes met George Bush
Toenemende homohaat, slaat de slinger door?


In ons nieuwste nummer, Gay News 341, januari 2020


Nieuws van do 02 jan, 2020 16:47
Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media