Back to Top
Maandag 24 Sep
86195 users - nu online: 971 people
86195 users - nu online: 971 people login

NIEUWS


Wo 11 okt, 2017 16:57

Coming-Out-dag onder militairen op 11 oktober: kom uit je kast!

Defensie-personeel dat aarzelt om hun geaardheid te openbaren, wordt opgeroepen om op Coming Out-dag (11 oktober) uit de kast te komen. Het motto hierbij is: ‘Kom uit je (PGU)-kast!’ ‘PGU’ is een fenomeen onder alle militairen: het staat voor Persoonsgebonden Gevechts Uitrusting. Kazernes in Nederland staan vol met kasten waar militairen dit in opbergen. "Het wordt tijd dat militairen die nog in de kast zitten, eruit komen”, aldus majoor Peter Kees Hamstra, voorzitter van de SHK (Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht). "Militairen en burgers bij Defensie functioneren beter als ze zichzelf kunnen zijn. Het is niet meer van deze tijd om dat verborgen te moeten houden.”

De SHK wil met de actie benadrukken dat het anno 2017 vanzelfsprekend moet zijn om voor je geaardheid uit te komen bij Defensie. De SHK wordt hierbij ruim gesteund door het ministerie van Defensie, dat speciaal voor Coming-Out-dag de regenboog vlag gaat hijsen op kazernes. Volgens majoor Hamstra is een signaal op deze dag hard nodig: "Helaas zien we dat nog veel militairen aarzelen om uit de kast te komen. Ze vrezen te worden uitgesloten uit de groep, of dat een coming out negatieve invloed heeft op hun carrière.”

Begin 2017 publiceerde het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) het rapport Grenzen aan de eenheid. Hieruit bleek dat onder andere dat er op het gebied van acceptatie van LHBT-militairen (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen en transgender mensen) nog veel moet verbeteren. Met name homo- en biseksuele mannen verwachten negatieve reacties op het openlijk uiten van hun seksuele oriëntatie en zijn hier daarom weinig open over, aldus het SCP. De Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht bestaat 30 jaar. De stichting zet zich in voor verbetering van werk- en leefklimaat voor militairen en burgerpersoneel met een LHBT-achtergrond.

De eerste Coming Out-dag werd in 1988 in de VS gehouden. In 2009 riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober ook voor Nederland uit tot Nationale Coming-Out-dag. Dit jaar is het voor het eerst dat ook het ministerie van Defensie ruim aandacht besteed aan deze dag.

Rubrieken:
X

Jong talent met passie voor LHBT-rechten naar internationale Jongerenconferentie
Vr 21 sep, 2018 13:39


Opperrabbijn schrijft richtlijnen rond holebi's & transgenders.
Wo 19 sep, 2018 1:39


Regenboogvlaggen gestolen en ramen bij expo Dordt Pride bespuugd
Ma 17 sep, 2018 0:41


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 326, oktober 2018
A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Mister B


Leather, Rubber and Fetish

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media