Back to Top
Zaterdag 22 Sep
86194 users - nu online: 1078 people
86194 users - nu online: 1078 people login

NIEUWS


Do 28 sep, 2017 21:28

Regenbooggemeenten Regio Haaglanden reiken gezamenlijk John Blankensteinprijs uit

De vijf Regenbooggemeenten in de regio Haaglanden - Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer - reiken in 2017 gezamenlijk de John Blankensteinprijs uit. Dit is de jaarlijkse Haagse homo-emancipatieprijs. Het is nog steeds een Haagse prijs, maar de Gemeente Den Haag bereikt met deze samenwerking een breder publiek en bredere (gedragen) aanpak. De vijf gemeenten bundelen ook hun krachten voor de Coming Out Dag op 11 oktober. Met deze samenwerkingen willen de Regenbooggemeenten een bijdrage leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van LHBTI+’ers in en rond Den Haag. Hierdoor worden de successen en de goede onderlinge samenwerking op het Regenboogbeleid benadrukt. Deze uitbreiding biedt zo ook aan LHBTI+ -initiatieven buiten Den Haag een podium.

John Blankensteinprijs

De gemeente Den Haag heeft in 2008 de John Blankensteinprijs geïnitieerd. Deze jaarlijkse homo-emancipatieprijs -tegenwoordig LHBTI+ -emancipatieprijs, is in het leven geroepen om initiatieven die bijdragen aan de LHBTI+ -emancipatie uit te lichten en bovenal te stimuleren. Hij is vernoemd naar de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de LHBTI+’ers in de sportwereld en samenleving.

Jury

De jury voor de prijs bestaat uit mensen die bekend zijn met de ontwikkelingen op het gebied van LHBTI+ - emancipatie en wonen en/of actief zijn in een van de vijf Regenbooggemeenten. De jury wordt bekend gemaakt tijdens de Kickoff van Coming Out Dag op 11 oktober om 15.15 uur bij het Internationale Homomonument in Den Haag. De gehele Kickoff vindt plaats van 14.00-16.00 uur.

Aanmelden & Prijsuitreiking Bijzondere LHBTI+ -initiatieven uit de vijf Regenbooggemeenten kunnen worden aangemeld via cochaaglanden.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op Paarse vrijdag, 8 december 2017, op een nader te bepalen locatie in Den Haag.

De winnaar van de John Blankensteinprijs 2016 was Basisschool de Kleine Keizer uit Den Haag.

De organisatie en uitvoering van de John Blankensteinprijs is sinds 2009 in handen van COC Haaglanden. Meer informatie over de voorwaarden van de John Blankensteinprijs is te vinden op cochaaglanden.nl.
 
Rubrieken:
X

Jong talent met passie voor LHBT-rechten naar internationale Jongerenconferentie
Vr 21 sep, 2018 13:39


Opperrabbijn schrijft richtlijnen rond holebi's & transgenders.
Wo 19 sep, 2018 1:39


Regenboogvlaggen gestolen en ramen bij expo Dordt Pride bespuugd
Ma 17 sep, 2018 0:41


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 326, oktober 2018
AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit


Boysclub 21


Oldest boysclub

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media