Back to Top
Woensdag 22 Jan
86405 users - nu online: 1322 people
86405 users - nu online: 1322 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Wo 27 sep, 2017 23:03
NIEUWS


Coming-Out Dag 2017: 27 regenboogvlaggen

T ijdens de komende editie van Coming-Out Dag, woensdag 11 oktober a.s., zullen bij 27 gemeenten in de regio Midden-Nederland regenboogvlaggen worden gehesen. Dit doen de gemeenten na een herhaalde oproep van belangenvereniging COC Midden-Nederland. Daarnaast roept het COC lokale politici op tot meer actie.

Op Coming-Out Dag, jaarlijks op 11 oktober, wordt aandacht besteed aan het moment waarop iemand uitkomt voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit. Veel gemeenten hijsen op die dag de regenboogvlag als zichtbare ondersteuning van hun LHBTI (lesbische, homo, biseksuele, transgender, intersekse) inwoners.

Tijdens de editie van 2017 zullen de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Leusden, Nieuwegein, Rhenen, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg en Nijkerk een regenboogvlag hijsen.

"We kijken uit naar wederom een zeer kleurrijke Coming-Out Dag. Ik ben ontzettend blij dat zoveel gemeenten ook dit jaar weer kiezen voor een duidelijke boodschap aan hun inwoners met het hijsen van de regenboogvlag, want specifieke aandacht voor LHBTI inwoners vanuit de gemeente is helaas nog steeds nodig. Daarnaast roepen we natuurlijk ieder ander, die de boodschap van Coming-Out Dag ondersteunt, op om een regenboogvlag uit te hangen!", aldus Simon Timmerman, vicevoorzitter COC Midden-Nederland.

De gemeenten Bunschoten, Eemnes, Lopik, Montfoort, Oudewater, Renswoude, Soest, Woudenberg en Scherpenzeel geven geen gehoor aan de oproep en hijsen geen regenboogvlag op 11 oktober.

Tijdens Coming-Out Dag 2017 worden er diverse activiteiten georganiseerd o.a. in Amersfoort, Utrecht en Nieuwegein.


Aandacht in verkiezingsprogramma's

De oproep van COC Midden-Nederland van dit jaar is tweeledig. Naast het hijsen van de regenboogvlag werd opgeroepen om in de verkiezingsprogramma's aandacht te besteden aan LHBTI-inwoners. Hiervoor ontvingen alle lokale politieke partijen van de 36 gemeenten in het werkgebied van het regionale COC het document 'Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Suggesties voor een kleurrijke gemeente!'. "We hopen dat men niet blijft hangen in het enkel hijsen van de regenboogvlag, maar ook echt kiest voor aandacht voor LHBTI in het verkiezingsprogramma en vervolgens in coalitie akkoorden.

Coming-Out Dag 2017: 27 regenboogvlaggen
nieuws van Wo 27 sep, 2017
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
TV Tip: Jonge, zwarte homo’s geportretteerd in ‘Father Figure’
Transgender- en intersekse personen nu wettelijk beschermd tegen discriminatie
Geert Wilders, Marine Le Pen, HLBT+-rechten en het Europese parlement


In ons nieuwste nummer, Gay News 341, januari 2020


Nieuws van do 02 jan, 2020 16:47
Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media