Back to Top
Donderdag 21 juni
86146 users - nu online: 1242 people
86146 users - nu online: 1242 people login

NIEUWS


Wo 30 aug, 2017 17:50

Tsjetsjeense homo's krijgen voortaan bijna automatisch asiel


Homo's uit Tsjetsjenië krijgen voortaan bijna automatisch asiel in Nederland. Staatssecretaris Dijkhoff schrijft aan de Tweede Kamer dat in Tsjetsjenië sprake is van systematische vervolging van homo's.

Hij spreekt over "ongeremde homohaat en het risico dat zij lopen om vermoord te worden, ook als zij zich eenmaal buiten Tsjetsjenië bevinden".

Aan mensen van wie "geloofwaardig is bevonden dat zij homo zijn en van wie het geloofwaardig is dat zij uit Tsjetsjenië afkomstig zijn, zal een verblijfsvergunning verleend worden".

Eerder antwoordde Veiligheid en Justitie op oproepen om Tsjetsjeense homo's makkelijker asiel te geven dat het beleid al rekening hield met de moeilijke situatie in Rusland. Homo-asielzoekers uit Rusland kunnen al snel aannemelijk maken dat ze bescherming nodig hebben, was de redenering.

Nu geeft Dijkhoff Tsjetsjenen dus een aparte status; homo's uit Rusland blijven een 'gewone' risicogroep.

 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit
bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media