Back to Top
Woensdag 21 Feb
86075 users - nu online: 1340 people
86075 users - nu online: 1340 people login

NIEUWS


Do 24 aug, 2017 4:54

Nieuw roze festival in Amsterdam


Vanaf dit jaar wordt er in Amsterdam een nieuw roze festival georganiseerd. Initiator Jennifer Hopelezz, van homoclub Church: 'Want we zijn er het hele jaar. Niet alleen tijdens de Canal Parade.'

Amsterdamse homoclub Church organiseert het eendaags lhbt-festival voor de deur van de club, in de Kerkstraat. Tijdens dit 'Streetheart Festival' kunnen bezoekers zeven uur dansen, meedoen aan een modeshow en stemmen op hun favoriete Mister, Miss en Genderfluid Streetheart. Jennifer Hopelezz, organisator van het festival en mede-eigenaar van Club Church: "Het wordt een 'old fashioned street party' met biertjes. En het wordt heel gay."

Na Pride feesten we weer een heel jaar binnen
Jennifer HopelezzzHet festival wordt georganiseerd om te laten zien dat de Amsterdamse lhbt-gemeenschap heus niet alleen bestaat tijdens de dagen rondom de jaarlijkse Canal Parade. "Buiten de Pride is de lhbt-gemeenschap helemaal niet zo zichtbaar. Een heel jaar lang feesten we weer binnen. Het Streetheart Festival moet op een positieve manier de gemeenschap zichtbaar maken en laten zien dat we er het hele jaar zijn. Niet alleen tijdens de Canal Parade."

Homofoob Leidseplein
Hopelezz denkt dat de locatie perfect is voor een eendaags festival: "Het is vlakbij het Leidseplein, midden in de stad maar helaas een homofobe plek. Het is belangrijk dat juist hier mensen geconfronteerd worden met een vrolijk en inclusief lhbt-evenement."

Het Streetheart Festival wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Gala en is ontleend aan een kunstproject van de Amerikaanse journalist en fotograaf Shirley Agudo. Zij zette in tien jaar tijd op Amsterdamse lhbt-events ruim 10.000 dragqueens, homoseksuelen en andere paradijsvogels op de foto, en maakte daarmee een bijzonder Amsterdams tijdsbeeld van de roze gemeenschap.

Streetheart Festival
Zaterdag 9 september (13.00-21.00) gratis
Kerkstraat, ter hoogte van nummer 52

 
Rubrieken:
X

Olympisch schoonspringer Tom Daley en vriend krijgen kind
Wo 14 feb, 2018 23:25


Homomonument wordt gemeentelijk monument
Wo 14 feb, 2018 19:31


Britney Spears wint Vanguard Award van homorechtenorganisatie GLAAD
Wo 14 feb, 2018 1:29


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 319, maart 2018


Je hebt nog tot 1 maart
Heb jij je advertentie al opgegeven?

Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit


The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media