Back to Top
Maandag 19 Feb
86075 users - nu online: 1156 people
86075 users - nu online: 1156 people login

NIEUWS


Za 29 jul, 2017 17:56

Gay Pride Amsterdam begint met mars door de stad


Met een demonstratieve mars waar aan zo'n 7000 mensen meeliepen opende vandaag de Pride Amsterdam, zoals de jaarlijkse Gay Pride vanaf dit jaar heet. De duizenden mensenliepen vanaf het homomonument naar het Vondelpark. Ze vragen aandacht voor de situatie van homo's in landen waar homoseksualiteit volgens de wet nog strafbaar is.


Volgens de organisatie liepen er zevenduizend deelnemers mee. De mars is de tegenhanger van de wereldberoemde Canal Parade.

De Pride Walk startte vanochtend om 11.00 uur met een korte manifestatie bij het Homomonument. Rond het middaguur begon de mars via de Rozengracht, Marnixstraat en Leidseplein naar het Vondelpark. In het Vondelpark vindt daarna Pride Park plaats, een manifestatie voor en door de hele homo-community. Pride Park gaat door tot 23.00 uur vanavond.

Thema van de Pride Walk is 'Marching for those who can not join us'. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de situatie van homo’s in de 76 landen waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat. In zeven landen staat nog steeds de doodstraf op homoseksualiteit.

Allerlei homo-organisaties uit Nederland lopen mee. Op initiatief van de ambassadeur van Canada doen ook tientallen vertegenwoordigers en ambassadeurs van de zogenoemde Equal Rights Coalition mee.

Stichting Amsterdam Gay Pride heeft de naam van het evenement aangepast, omdat de organisatie niet alleen homo's wil aanspreken, maar ook biseksuelen, transgenders en interseksuelen.

Op zaterdag 5 augustus is het jaarlijkse hoogtepunt van de pride, de botenparade. De tachtig boten vertrekken dit keer vanaf het Oosterdok, wat eerder het eindpunt was, en gaan naar het Westerdok, het voormalige beginpunt. Dit bevordert volgens de organisatie de doorstroming.
Rubrieken:
X

Olympisch schoonspringer Tom Daley en vriend krijgen kind
Wo 14 feb, 2018 23:25


Homomonument wordt gemeentelijk monument
Wo 14 feb, 2018 19:31


Britney Spears wint Vanguard Award van homorechtenorganisatie GLAAD
Wo 14 feb, 2018 1:29


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 319, maart 2018
Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media