Back to Top
Vrijdag 20 Apr
86107 users - nu online: 985 people
86107 users - nu online: 985 people login

NIEUWS


Ma 26 jun, 2017 2:16

Traangas en geweld tegen deelnemers Gay Pride Istanbul


Nederlandse cameraman in Istanbul weer vrij

De Nederlandse cameraman Bram Janssen, die werkt voor het Amerikaanse persbureau AP, heeft in Istanbul enkele uren vastgezeten. Hij was aan het filmen tijdens de verboden Gay Pride toen hij door de Turkse politie werd opgepakt.

Volgens NOS-correspondent Lucas Waagmeester, die ernaast stond, had Janssen juist gefilmd hoe deelnemers gearresteerd werden. Hij toonde zijn Turkse perskaart, maar werd toch meegenomen. Na vijf uur kwam hij weer vrij.


Gay Pride met traangas en geweld uiteen geslagen

De Gay Pride in Istanbul is voor het derde jaar op rij verboden, volgens de autoriteiten om veiligheidsredenen en om de openbare orde te bewaren.

Desondanks gingen activisten de straat op. Ze riepen leuzen als: "Zwijg niet, maar schreeuw het uit: homo's bestaan!"

Ze botsten eerst met de politie bij het Taksim-plein. Daarna verplaatsen de deelnemers zich naar de wijken achter het centrum. Ook daar voerde de politie charges uit met traangas. Ook werd er volgens getuigen geschoten met plastic kogels.  

Toen de groep bleef samenkomen in de wijk Cihangir, besloten de autoriteiten een serie willekeurige arrestaties uit te voeren.
 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 321, mei 2018
Club YOLO Amsterdam


Amsterdam newest Gay Club

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media