Back to Top
Maandag 25 juni
86148 users - nu online: 1093 people
86148 users - nu online: 1093 people login

NIEUWS


Wo 31 mei, 2017 11:47

Margaret Court neemt niets terug van haar homofobe beweringen.


De tennisbaan met haar naam op Melbourne's Park wordt inmiddels mogelijk geboycot door een aantal spelers, maar 24-voudig grandslamwinnares Margaret Court neemt niets terug van haar homofobe beweringen.

De 74-jarige streng gelovige Court meldde vorige week niet meer met Qantas te vliegen, omdat de maatschappij huwelijken tussen gelijke seksen propageert. Dat leidde tot protesten in de tenniswereld, maar die is, zo zei Court vandaag, ,,vol met lesbische speelsters.''
 
Court deed haar uitspraken op de radiozender Vision Christian Radio. ,,Toen ik tenniste waren er maar een paar speelsters lesbisch. Maar die namen jongere speelsters mee naar feestjes.'' Tennissters als Samantha Stosur willen volgend jaar de naar Court genoemde baan boycotten. Andy Murray riep op nog voor de Australian Open een oplossing te bedenken. De Australische tennisbond zei vorige week nog een naamswijziging niet te overwegen.
 
Andy Murray heeft zich geschaard in een groeiende rij tennissers die verontwaardigd zijn over homofobe uitspraken van 24-voudig grandslamwinnares Margaret Court. Maar het boycotten van de baan die haar naam draagt tijdens de Australian Open van volgend jaar vindt de nummer één van de wereld geen goed idee.

Oud-tennisster Martina Navratilova vond dat de naam Court niet langer verbonden kan zijn aan het tweede showcourt op Melbourne's Park, terwijl Samantha Stosur met een boycot van de baan dreigde. Dat laatste vindt Murray een slecht idee. ,,Ik zie niet in waarom iemand een probleem heeft met het feit dat twee mensen die van elkaar houden met elkaar trouwen'', zei Murray in Parijs. ,,Maar als er actie moet worden ondernomen in reactie op haar uitspraken dan kunnen we beter voor het toernooi iets regelen. Ik denk niet dat je als speler tijdens een grandslam daarmee bezig zou moeten zijn.''
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018
Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


Filmhuis Den Haag


Regelmatig gay-specifieke voorstellingen

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media