Back to Top
Maandag 25 juni
86148 users - nu online: 1090 people
86148 users - nu online: 1090 people login

NIEUWS


Di 04 apr, 2017 2:03

Verdachte homogeweld Arnhem doet zelf aangifte


Een van de verdachten van het brute geweld tegen twee homoseksuele mannen in Arnhem gaat zelf aangifte doen. Volgens hem begon een van de twee mannen met slaan.

Dat zei de advocaat van de jongen, Gerald Roethof, maandagavond in Pauw. Volgens Roethof is zijn cliënt zelf aangevallen door het stel. Hij heeft de politie om camerabeelden gevraagd. Of die er überhaupt zijn, is niet bekend.

Zijn 16-jarige cliënt ontkent dat homohaat de reden voor de vechtpartij was. Ook zegt hij dat er geen betonschaar is gebruikt. Wel geeft hij toe dat hij met zijn vuist tanden uit de mond van een van de mannen heeft geslagen.

Volgens Roethof klopt het ook niet dat het om een groep Marokkaanse jongeren ging. Het gaat om een gemengd gezelschap met een jongen met blond haar en blauwe ogen en jongens met een Marokkaanse en een Turkse achtergrond, aldus Roethof.

Het echtpaar Jasper (35) en Ronnie (31)  werd zondagochtend bruut afgetuigd nadat de twee hand in hand terugwandelden na een gay-feest in Arnhem. Ze vertelden dat zes merendeels Marokkaanse jongens het stel met een betonschaar toetakelden.

„Ik heb altijd gezegd dat we ons vanwege onze geaardheid niet gek zouden laten maken en ons niet zouden laten kennen. Dus we hebben ons hevig verzet,” vertelde Jasper maandag in De Telegraaf. „Totdat het volledig uit de hand liep en ik Ronnie hoorde schreeuwen dat al zijn voortanden eruit waren geslagen met een betonschaar, die één van die jongens uit zijn mouw tevoorschijn had gehaald.”


Gay Horeca Arnhem organiseert komende zaterdagmiddag een demonstratie tegen homogeweld naar aanleiding van de mishandeling. Op de site van COC Nederland is een oproep geplaatst zich zaterdag om 17.00 uur te verzamelen op het Jansplein in Arnhem.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018
t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit


IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media