Back to Top
Maandag 25 juni
86148 users - nu online: 1088 people
86148 users - nu online: 1088 people login

NIEUWS


Za 01 apr, 2017 3:49

Ontwerper regenboogvlag Gilbert Baker overleden


Kunstenaar en homo-activist Gilbert Baker, de bedenker van de regenboogvlag, is overleden op 65-jarige leeftijd. De vlag is wereldwijd het symbool van de homorechten. Waar en hoe dat is gebeurd is nog niet bekend, maar zijn partner maakte het nieuws bekend op Twitter.

"My dearest friend in the world is gone. Gilbert Baker gave the world the Rainbow Flag; he gave me forty years of love and friendship."
22:57 - 31 Mar 2017


Baker bedacht de zeskleurige vlag in de zomer van 1978 ter gelegenheid van de Gay Parade voor homo's en lesbiennes in San Francisco. Het symbool wat de lhbt-gemeenschap tot die tijd koesterde was de roze driehoek, die oorspronkelijk door de nazi's werd gebruikt voor homo's. Baker koos voor een regenboog omdat die naar zijn zeggen alle kleuren en alle geslachten vertegenwoordigde.
Harvey Milk

De oorlogsveteraan Baker ontwierp meer vlaggen voor ideële doelen, bijvoorbeeld voor demonstraties tegen de oorlog in Vietnam. Hij werkte veel samen met de prominente homo-activist Harvey Milk, de eerste stadsbestuurder van San Francisco die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

De regenboogvlag is opgenomen in de collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MoMa) in New York.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018
A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Mister B


Leather, rubber, tattoo & piercing

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media