Back to Top
Woensdag 28 juni
85917 users - nu online: 1518 peopleVergunningaanvraag stichting Amsterdam Gay Pride ingediend
Do 23 mrt, 2017 15:27


De vergunningaanvraag van de stichting Amsterdam Gay Pride is vandaag officieel bij de gemeente Amsterdam ingediend. In de vergunningaanvraag een aantal grote, maar ook pijnlijke veranderingen om het festival Pride Amsterdam dit jaar een feest te laten zijn voor bezoekers én bewoners. Pride Amsterdam wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus.

Mede om de overlast voor omwonenden deze zomer terug te dringen worden onder andere een aantal maatregelen genomen met betrekking tot de straatfeesten. Zo komen een aantal (straat)feesten te vervallen en worden de feesten van het evenement nog verder over het centrum verspreid. Vier feestlocaties - Stopera, Rembrandtplein, Amstel54 en Amstel178 - worden geschrapt. Met deze maatregel wordt de druk op en rond het Rembrandtplein fors verminderd. De Dam wordt als nieuwe locatie - na het succes tijdens EuroPride afgelopen jaar - toegevoegd.

"We hebben tijdens de EuroPride goede ervaringen opgedaan. Iedereen was het erover eens, dat op de Dam één van de allermooiste feesten was georganiseerd”, stelt directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride. "Afscheid nemen van het feest op de Amstel doet pijn in het hart. Er komt een einde aan een historische locatie waar Pride Amsterdam 22 jaar geleden begon. Echter, vanwege de hele nieuwe verkeerssituatie in de binnenstad op en rond het Rembrandtplein, kunnen we de Amstel helaas niet meer afsluiten. Bovendien is er een aantal horeca-zaken verkocht, waardoor ook de financiële haalbaarheid onder druk is komen staan.” Daarnaast is besloten om het aantal ‘feesturen’ in te perken. Zo starten de feesten vrijdag een uur later en op zaterdag 3 uur later.

Vaarroute

Verder worden een aantal maatregelen op het water genomen. De nieuwe route die afgelopen jaar is ingevoerd, blijft gehandhaafd, maar als het aan stichting Amsterdam Gay Pride ligt wordt de vaarroute wel omgedraaid. Spee: "We zetten in om voortaan van Oosterdok naar Westerdok te varen. Dit heeft een aantal voordelen. Bij het Oosterdok is meer ruimte om de boten op te stellen en kunnen makkelijker ‘problemen’ met boten opgevangen worden. Zo worden ‘gaten’ in de parade vermeden en kan die sneller worden afgewikkeld. Hierdoor hebben inwoners uiteindelijk minder overlast.”

Verder zal na de laatste boot van de parade de Prinsengracht op drie locaties worden afgesloten, te beginnen vanaf de Amstel. "Hierdoor voorkomen we dat er geen 'parade na de parade' van kleine bootjes achter de officiële stoet aan komt. Dit zorgt altijd voor een ‘opeenhoping’ van bootjes in de Prinsengracht en vooral in de omgeving van het Amstelveld. Door deze maatregel zal er een eind komen aan de overlast rond het Amstelveld.” In navolging van 2016 zal de gemeente ook dit jaar de gracht zoveel mogelijk autovrij maken.

Zandvoort & Flyboard team

Naast het verminderen van de overlast gaat de stichting in samenwerking met de gemeente Zandvoort en Zandvoortse ondernemers van 31 juli t/m 2 augustus diverse activiteiten organiseren. De uitbreiding past geheel in lijn met de wens van de Gemeente Amsterdam en Amsterdam Marketing om Metropool Amsterdam meer in de activiteiten te betrekken. Verder zal, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de media, de Botenparade ook dit jaar spectaculair geopend worden door het welbekende Flyboard team.

Over Pride Amsterdam

Pride Amsterdam wordt gehouden van 29 juli tot en met 6 augustus. De botenparade is op 5 augustus. Met het festival wil de stichting Amsterdam Gay Pride blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Thema van de aankomende Pride Amsterdam is ‘This Is My Pride’.
De vergunningaanvraag van de stichting Amsterdam Gay Pride is vandaag officieel bij de gemeente Amsterdam ingediend. In de vergunningaanvraag een aantal grote, maar ook pijnlijke veranderingen om het festival Pride Amsterdam dit jaar een feest te laten zijn voor bezoekers én bewoners. Pride Amsterdam wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus.

 Landelijk nieuws
gerelateerd
Gay Business Amsterdam kan aan de slag voor de Canal Parade

Gay Business eist schadevergoeding gemeente

Op weg naar Europride: Sociale acceptatiegerelateerd

Stichting EQ boos over discriminerende uitlatingen

Amsterdam krijgt een Pride die het verdient

This is my Pride!
Ander nieuws

Traangas en geweld tegen deelnemers Gay Pride Istanbul Ma 26 jun, 2017 2:16

Nederlandse cameraman opgepakt tijdens filmen verboden GayPride Istanbul Zo 25 jun, 2017 21:29

Vrouwencafť Vivelavie gaat dicht Za 24 jun, 2017 15:25

Prominenten in jury beroemde Botenparade Pride Amsterdam 2017 Vr 23 jun, 2017 21:15

In S„o Paulo gaat de grootste Gay Parade ter wereld van start Ma 19 jun, 2017 3:16

Eerste Utrecht Canal Pride groot succes Za 17 jun, 2017 18:10

Europees Parlement veroordeelt onderdrukking minderheden in IndonesiŽ Vr 16 jun, 2017 1:40

Burgemeester Den Haag bij Pride Walk Wo 07 jun, 2017 1:46

Europees Pride-seizoen vraagt om maatregelen tegen Hepatitis A Wo 07 jun, 2017 1:39

45 Duizend handtekeningen voor Russische ambassadeur om TsjetsjeniŽ Vr 02 jun, 2017 21:15

Alleen met preventiepil PrEP einde aan hiv-epidemie Vr 02 jun, 2017 21:06

Margaret Court neemt niets terug van haar homofobe beweringen. Wo 31 mei, 2017 11:47Rubrieken:
X

Traangas en geweld tegen deelnemers Gay Pride Istanbul
Ma 26 jun, 2017 2:16


Nederlandse cameraman opgepakt tijdens filmen verboden GayPride Istanbul
Zo 25 jun, 2017 21:29


Vrouwencafť Vivelavie gaat dicht
Za 24 jun, 2017 15:25


Prominenten in jury beroemde Botenparade Pride Amsterdam 2017
Vr 23 jun, 2017 21:15


In S„o Paulo gaat de grootste Gay Parade ter wereld van start
Ma 19 jun, 2017 3:16


Eerste Utrecht Canal Pride groot succes
Za 17 jun, 2017 18:10


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 311, 2017

IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


Amistad Hotel & apartments


Unique and popular exclusively gay hotel

meer info |visit
bottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren