Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1235 people
86352 users - nu online: 1235 people login

NIEUWS
Share:Di 22 nov, 2016 22:27

Koning spreekt met COC over acceptatie


Ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van COC Nederland heeft koning Willem-Alexander dinsdagmiddag gesproken met lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders over de problemen waar zij tegen aanlopen in de maatschappij en initiatieven om tot meer acceptatie en gelijke rechten te komen. De koning werd ontvangen op het hoofdkantoor van het COC in Amsterdam.

Het COC noemt het bezoek van de koning historisch: niet eerder bracht een regerend staatshoofd een officieel bezoek aan de LHBT-gemeenschap. De koning feliciteerde COC Nederland met het jubileum en sprak zijn waardering uit voor het belangrijke werk van de organisatie.

De koning sprak ruim een uur met homoseksuelen en transgenders uit verschillende groepen in de samenleving. De koning bleek via zijn dochters goed op de hoogte van initiatieven als de Gay-Straight Alliance, Paarse Vrijdag en anti-pestprogramma's op scholen. De paarse armbandjes die hij kreeg aangeboden als cadeau voor zijn drie dochters bleek hij al te kennen van Amalia.

De koning wilde graag weten hoe de actuele situatie in asielzoekerscentra is voor homoseksuelen en transgenders en waar gelovige LHBT's tegenaan lopen.


Koning spreekt met COC over acceptatie
nieuws van Di 22 nov, 2016
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
The Queens Head


cosy and busy gay bar

meer info |visit
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media