Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1088 people
86352 users - nu online: 1088 people login

NIEUWS
Share:Vr 04 dec, 2015 17:44

Homoseksuele vluchtelingen Amsterdam apart opgevangen


In Amsterdam worden homoseksuele vluchtelingen na enkele bedreigingen en incidenten uit de opvangcentra gehaald en in woningen opgevangen. De gemeente benadrukt dat het om incidentele gevallen gaat.

Het Leger des Heils zegt in Het Parool dat hun veiligheid niet gegarandeerd kan worden in de opvangcentra. Het Leger des Heils zorgt mede voor de opvang van de vluchtelingen.

Staatssecretaris Dijkhoff schreef een paar weken geleden in een brief aan de Tweede Kamer dat hij geen voorstander is van aparte opvang voor bijvoorbeeld homoseksuele asielzoekers. "Een aparte opvang is naar mijn mening stigmatiserend. Ook zou een dergelijke locatie nu juist voorwerp van bedreigingen kunnen worden."

Premier Rutte voegde er vandaag aan toe dat ook hem wat betreft homo's gewoon in de opvang terecht moeten kunnen en dat er geen aanleiding is hen in aparte centra te zetten. "Als je asiel aanvraagt, moet je je gewoon aan de Nederlandse normen en waarden houden." Daar hoort bij dat homo's volledig worden geaccepteerd, benadrukte Rutte.

Bedreigd

Volgens het COC, dat de belangen behartigt van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, zijn de betrokken vluchtelingen in de Amsterdamse opvangcentra bespuugd, bedreigd en uitgescholden.

De meeste vluchtelingen in Amsterdam komen uit Syrië en worden sinds september opgevangen.
 

Homoseksuele vluchtelingen Amsterdam apart opgevangen
nieuws van Vr 04 dec, 2015
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit


Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media