Back to Top
Zaterdag 19 Oct
86366 users - nu online: 1180 people
86366 users - nu online: 1180 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Vr 24 jul, 2015 3:13
NIEUWS


Optreden Surinaamse antihomoband afgelast

H et optreden van de Surinaamse band Hakuna Matata Gang (HMG) op 24 juli in de Almeerse Club Jiggerz is afgelast. Dat meldt clubeigenaar Jerry Schreuder donderdag bij omroep Flevoland. COC Nederland drong samen met Surinaams-Nederlandse LHBT-activisten aan op afgelasting van de optredens van HMG in Nederland.  

‘Dit is het enige juiste besluit,’ zegt COC-directeur Koen van Dijk over de afgelasting. ‘De haatdragende en discriminerende teksten van HMG moet je niet tolereren.’

Het nummer Bullet van HMG gaat over de ‘bullet’ (kogel) voor ‘batty boys,’ een scheldwoord voor homo’s. HMG zingt onder meer: "Toch vertel je op school, dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren.’

‘Zolang er geen begrip wordt getoond naar de homogemeenschap dat deze teksten kwetsend zijn, ga ik ze geen podium geven,’ zei clubeigenaar Jerry Schreuder van Jiggerz donderdag tegen omroep Flevoland. Jiggerz liet een optreden van HMG op 10 juli wel doorgaan op voorwaarde dat het nummer Bullet niet gespeeld zou worden. Schreuder zegt het tweede optreden af te gelasten wegens ‘veel vragen uit de publieke opinie.’

Een optreden van HMG in Club Supreme in Arnhem op 31 juli gaat vooralsnog wel door. COC lidvereniging Midden-Gelderland probeert in contact te komen met de club om ook hen er van te overtuigen het optreden af te zeggen.

De huidige tournee van HMG zou ondersteund worden door de Surinaamse regering. Het COC heeft minister Koenders (Buitenlandse Zaken) opgeroepen om de Surinaamse regering hier op aan te spreken. Dat leidde onder meer tot Kamervragen van Keklik Yücel en Michiel Servaes van de Partij van de Arbeid.

De oproep om HMG in Nederland geen podium te bieden, deed het COC samen met diverse Surinaams-Nederlandse LHBT-activisten, waaronder Mikel Haman van de Surinaams-Nederlandse LHBT vereniging Suripositivos Foundation. Ook is er nauw overleg met de Surinaamse partnerorganisatie van het COC, het Lesbian, Gay, Bisexual Transgender Platform (LGBT).

Optreden Surinaamse antihomoband afgelast
nieuws van Vr 24 jul, 2015
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlRoB
Made in Amsterdam

BEKIJK OOK
Amsterdam Pride 2019: foto report Dam
Roze Kwaku Amsterdam
Homo's en transgenders bestaan niet in Maleisie, aldus minister


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder
Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media