Back to Top
Zaterdag 19 Oct
86366 users - nu online: 1170 people
86366 users - nu online: 1170 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Wo 22 jul, 2015 21:18
NIEUWS


Virtueel meevaren met Amsterdam Canal Parade

P ridestream: De hele wereld kan dit jaar meevaren met de Amsterdamse Botenparade


 Vanaf vandaag is de website Pridestream.org live. Een initiatief van de Amsterdam Gay Pride, KPN en een groep creatieve bureaus dat mensen overal ter wereld virtueel kunnen meevaren in een volledige 360 graden ervaring bij de Botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride op 1 augustus aanstaande. Ook kunnen zij hun Pride tonen door een foto of video op te nemen die op de boot getoond wordt. Zo kunnen mensen die niet vrij zijn om zichzelf te zijn ook voelen hoe het is om mee te varen tijdens de Amsterdam Gay Pride en toegejuicht te worden. Vrijheid om te zijn wie je bent is namelijk lang niet overal vanzelfsprekend.

Genoeg plek voor iedereen

Op de ‘lege’ boot staat een camera die 360 graden streamt zodat ook mensen waarvoor Gay Pride niet vanzelfsprekend is toch kunnen voelen hoe het is om toegejuicht te worden door duizenden mensen. Op 1 augustus is deze stream live te volgen via Pridestream.org. Maar nu al kan iedereen die virtueel wil meevaren ‘instappen’ door een persoonlijke video op te nemen op Pridestream.org. Naast de camera is de boot voorzien van LED-schermen waarop deze boodschappen vertoond zullen worden tijdens de Botenparade. Omdat er landen zijn waar vrijheid minder vanzelfsprekend is, kunnen mensen een regenboogfilter activeren waardoor zij anoniem en onherkenbaar in beeld zijn. Op de boot is plaats voor iedereen wereldwijd om hen een gevoel van vrijheid en acceptatie te geven. Het aantal mensen dat ‘virtueel’ meevaart, zal ook op deze schermen te zien zijn.

Een gevoel van vrijheid

"Hier in Nederland vinden we het heel normaal om ons vrij te voelen. Met deze boot maken we een statement: deze vrijheid is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Door de ervaring van de Botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride met de wereld te delen, willen we een stukje van het gevoel van vrijheid meegeven aan iedereen die dit niet kan of mag ervaren,” aldus Coen Olde Olthof, Senior Vice President Marketing & Online, van KPN. "KPN werkt mee aan het initiatief omdat wij vinden dat iedereen het gevoel van vrijheid en acceptatie moet kunnen ervaren. Dit zien we ook terug in KPN Pride. Dat is een vereniging van lhbt-werknemers van KPN wereldwijd die zich samen sterk maken om dat gevoel van acceptatie en vrijheid ook buiten KPN te verspreiden.”

Innovatieve technologie

De Pridestream past innovatieve technologie toe: op de website pridestream.org kan iedereen wereldwijd inloggen en via een stream de Botenparade beleven alsof ze zelf op de boot staan. Een volledige 360 graden camera geeft zowel beeld als geluid weer: de muziek op de boot en het toejuichen van de mensen langs de kant. Vanaf elk device kan iedereen volledig om zich heen kijken en ervaren hoe het is om mee te varen. Naast een camera is de boot voorzien van LED-schermen met video’s van mensen van overal ter wereld, die laten zien dat zij ook (virtueel) meevaren. Voor landen waar de Gay Pride niet vanzelfsprekend is worden er op de site een aantal privacy tools aangeboden zodat ook daar mensen kunnen meevaren.

Virtueel meevaren met Amsterdam Canal Parade
nieuws van Wo 22 jul, 2015
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

BEKIJK OOK
Amsterdam Pride 2019: foto report Canal Parade
Homoseksuele pastoor geschorst
Ik ben het zat!!!


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder
Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media