Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1224 people
86352 users - nu online: 1224 people login

NIEUWS
Share:Di 10 feb, 2015 4:03

Hysterie in Amsterdam: 100 drag queens op 1 podium tijdens Superball

Op zaterdag 21 februari om 22:00 uur organiseert Jennifer Hopelezz samen met Paradiso in de Tolhuistuin Amsterdam het eerste Superball waar negen draghuizen het tegen elkaar opnemen om The leading Amsterdam drag house 2015 te worden.

"De dragcultuur heeft een enorme boost gekregen de afgelopen jaren," volgens Richard Keldoulis aka Jennifer Hopelezz. "De tijd leek er rijp voor, overal in Amsterdam kwamen drag queens uit de kast en organiseerden feestjes, al heeft een tv-show als RuPauls Drag Race natuurlijk ook veel invloed. Het is in het uitgaansleven geen taboe meer voor jonge mensen om te spelen met hun gender."

Het Superball zal bestaan uit vier onderdelen: een presentatie, een dance off, een lipsynch competitie en een modeshow. Een vakjury bestaande uit Erwin olaf, Dolly Bellefleur en Karin Bloemen zullen individuele prijzen uitreiken, het aanwezige publiek stemt op het draghuis dat zich vanaf deze avond 'the leading Amsterdam drag house 2015' mag noemen.

Draghuizen bestaan in Amsterdam sinds Jennifer Hopelezz in 2011 the House of Hopelezz oprichtte. "Na mijn campagne voor Nachtburgemeester bleek ik een grote groep mensen om me heen te hebben verzameld die op één of andere manier bezig waren met drag, travestie of andere soorten van genderbending. Ik herinnerde me de film Paris is Burning van 1990 uit New York waar draghuizen werden gevolgd terwijl ze de competitie met elkaar aangingen. Typisch in een draghuis is dat er een 'moeder' is die de groep bij elkaar houdt en dat er een eigen dragstijl ontstaat bij de leden. Dát is zo fascinerend: de creativiteit en de hysterie van drag queens die samen iets neerzetten."

Dusver hebben negen draghuizen zich aangemeld voor het Superball met namen als The Penthouse of  Fierceness, The House of NYX, The House of Trash, The Department of Nada, Maison Lellebel, The House of ModolZ, The House of Ratchet en De Haus of Nietzsche. Samen met jennifer Hopelezz verzorgd Mayday de presentatie van dit spectakel.

Facebookpagina: https://www.facebook.com/superballshowdown

Kaarten kosten 20 euro en zijn te koop via Tolhuistuin.nl, Gays&Gadgets en bij Pink Point.

Hysterie in Amsterdam: 100 drag queens op 1 podium tijdens Superball
nieuws van Di 10 feb, 2015
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDjul 2019       


jul 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit


Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media