Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1221 people
86352 users - nu online: 1221 people login

NIEUWS
Share:Do 29 jan, 2015 15:58

Getuigen gezocht na mishandeling homoseksuele man


De Amsterdamse politie zoekt getuigen van een beroving en mishandeling van een homoseksuele man. Het 21-jarige slachtoffer werd zaterdagnacht in de buurt van het Vondelpark een auto ingesleurd, geslagen en beroofd.
De man was die nacht naar een homobar gegaan en had een taxi naar huis genomen. Hij vond dat de chauffeur een omweg maakte en opvallend veel in zijn achteruitkijkspiegel keek. Het slachtoffer merkte dat een auto de taxi volgde waardoor hij het gevoel kreeg dat er iets niet in de haak was. De chauffeur lijkt contact te houden met de bestuurder van een achtervolgende auto, waarschijnlijk een SUV.

Als de taxichauffeur op het Emmaplein richting de ingang van het Vondelpark rijdt, ziet de 21-jarige jongen dezelfde SUV opnieuw. Hij raakt in paniek, gooit twintig euro naar de chauffeur en vlucht de auto uit. Terwijl  hij wegrent hoort hij dat hij achtervolgd wordt door meerdere voertuigen. Plotseling wordt hij van achteren vastgegrepen. Hij wordt direct geslagen en meegenomen naar een auto, vermoedelijk diezelfde SUV. 'Hou je bek, kankerhomo', schreeuwt een van de verdachten naar hem, waarna hij het voertuig in wordt getrokken. Op dat moment gaat de bestuurder van het voertuig rijden, terwijl het slachtoffer voortdurend wordt mishandeld en zijn geld wordt afgenomen.

Als de mannen in de auto de bankpas van het slachtoffer vinden, rijden ze met hem naar een geldautomaat van de ABN AMRO aan de Zeilstraat, op de hoek met de Amstelveenseweg. Ze dwingen hem daar geld op te nemen. Uit angst neemt het slachtoffer een geldbedrag op en geeft het aan de daders. Er wordt hem nog iets toegeroepen, vermoedelijk in het Arabisch, waarna de auto wegrijdt in de richting van de Amstelveenseweg. Het slachtoffer rent daarna in paniek naar huis.

De politie verdenkt twee mannen van de mishandeling en beroving. Beide verdachten zijn volgens het slachtoffer rond de 25 jaar oud, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De bestuurder had een baardje van een paar dagen oud, hij droeg een donkere pet en een donker vest met capuchon. De tweede dader droeg donkere kleding, zwarte Nike-schoenen met een witte zool en had een sportief postuur.

Getuigen

Het onderzoeksteam wil in contact komen met mensen die mogelijk ook eerder een soortgelijk incident hebben meegemaakt en dat nog niet bij de politie hebben gemeld. Ze willen spreken met getuigen die het is opgevallen dat een taxi tussen 2 en 3 uur op zondagmorgen werd gevolgd door een hoger model personenauto of de signalementen van de daders in verband kunnen brengen met een soortgelijke auto. Ook roept de politie getuigen op die genoemde auto gezien hebben op de Zeilstraat toen het slachtoffer daar werd gedwongen geld op te nemen.

Zij kunnen contact opnemen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Politiemensen van het team Roze In Blauw zijn bereikbaar via 020-559 5385.
 

Getuigen gezocht na mishandeling homoseksuele man
nieuws van Do 29 jan, 2015
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDjul 2019       


jun 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


Mister B Antwerp


Mister B's second Franchise store

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media