Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1079 people
86352 users - nu online: 1079 people login

NIEUWS
Share:Wo 28 jan, 2015 1:15

COC wil maatregelen tegen geweld


COC Nederland roept op tot aanvullende maatregelen om geweld tegen lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) te bestrijden. Aanleiding voor de oproep zijn recente geweldsincidenten tegen LHBT’s in Amsterdam en Eindhoven.

In de nacht van 24 januari werd de 46-jarige Boudewijn in Amsterdam in elkaar geslagen toen hij na zijn werk in gayclub The Warehouse naar huis ging, zo meldde het Parool zondag. Twee jongens sloegen, schopten en beroofden hem, en scholden hem uit voor ‘vieze vuile flikker.’ Op zondagavond 25 januari werd de 53-jarige treinconducteur Bert tijdens zijn werk in de buurt van Eindhoven bewusteloos geslagen, nadat hij was uitgescholden voor ‘vuile flikker.’

‘Het zijn opnieuw twee diep trieste toevoegingen aan de lange lijst van geweld tegen homo’s waarbij haat het motief lijkt’, reageert Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland. ‘Het is tijd voor een duidelijk signaal. Wij willen dat minister Opstelten de wettelijke straffen op discriminerend geweld verhoogt. Scholen moeten serieus aan de slag met voorlichting om geweld en vooroordelen tegen LHBT’s te voorkomen.’

De landelijk COC-voorzitter roept LHBT’s die het slachtoffer zijn van geweld op om altijd aangifte te doen. ‘Want alleen dan kan de politie het geweld aanpakken.’ Aangifte doen kan onder meer bij de gespecialiseerde agenten van Roze in Blauw.

Peter de Ruijter (voorzitter COC Amsterdam) noemt het incident in Amsterdam ‘stuitend.’ ‘Weer een onbegrijpelijk voorbeeld van geweld tegen iemand, gewoon om wie hij is. Ik leef mee met het slachtoffer en zijn geliefden,’ aldus De Ruijter. Voorzitter Jeroen Vermeiren van COC Eindhoven noemt het ‘triest’ dat dit in de regio Eindhoven kon gebeuren, ‘ondanks de inzet van de gemeente voor meer acceptatie en diversiteit.’

Zeven op de tien LHBT’s krijgen in hun leven te maken met fysiek of verbaal geweld wegens hun seksuele- of genderidentiteit. Vorig jaar bleek dat het aantal meldingen van geweld en discriminatie tegen LHBT’s in Nederland de afgelopen jaren verdubbelde, van 623 naar 1.143 gevallen per jaar. Naar aanleiding daarvan beloofde minister Opstelten aan COC Nederland dat de aanpak van anti-LHBT geweld in de periode 2015-2018 topprioriteit van de landelijke politie wordt.

Het COC heeft inmiddels contact met het Amsterdamse slachtoffer en zijn partner en zoekt contact met het slachtoffer van de mishandeling in de regio Eindhoven. De organisatie zal de slachtoffers waar mogelijk ondersteuning bieden.
 

COC wil maatregelen tegen geweld
nieuws van Wo 28 jan, 2015
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media