Back to Top
Vrijdag 18 Oct
86366 users - nu online: 1178 people
86366 users - nu online: 1178 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:










Ma 22 dec, 2014 1:44
NIEUWS


Gemeenteraad Tholen steunt weigerambtenaren

D e meerderheid van de gemeenteraad van Tholen steunt de onlangs benoemde weigerambtenaren. Dat bleek donderdag 18 december tijdens de stemming over een motie van PvdA en SP, waarin die benoeming wordt afgekeurd. In buurgemeenten werd ook over de Tholense weigerambtenaren gestemd om afkeuring over hun benoeming te laten blijken. Het COC heeft aangedrongen op ontslag van de weigerambtenaren.

PvdA en SP diende een motie in waarin om het ontslag van de drie weigerambtenaren gevraagd werd, maar die motie kreeg enkel steun van de indieners en werd afgewezen. Tegen de motie stemden de collegepartijen CDA, ChristenUnie, SGP en VVD en oppositiepartij Algemeen Belang Tholen (ABT). Die laatste partij had vooraf aangegeven de motie te zullen steunen, maar trok die steun later in.

Volgens het CDA en de ChristenUnie hebben de PvdA en SP met hun moties ‘het imago van Tholen’ geschaad. CDA-fractievoorzitter Rob Duijm benadrukte dat het benoemen van de weigerambtenaren tegemoet komt aan ‘de belangen van de inwoners van Tholen’ en riep op tot ‘tolerantie’. PvdA-fractievoorzitter Jan Heshof keerde zich daar tegen. Volgens hem hebben de weigerambtenaren ‘minachting voor de wetgever en provoceren zij een groep burgers’ en is het imago van de gemeente juist geschaad door hun benoeming. De SP vond de CDA-oproep om tolerantie ‘zonder meer schijnheilig’. "Als er iemand intolerant is, dan is dat de ambtenaar die weigert sommige mensen te trouwen omdat ze in zijn ogen niet in aanmerking mogen komen om te trouwen”.

COC West-Brabant-West en Tholen heeft in een brief aan de gemeente aangedrongen op het ontslag van de weigerambtenaren en gevraagd om een gesprek met het college over deze kwestie. Dat gesprek heeft nog niet plaatsgevonden.





Gemeenteraad Tholen steunt weigerambtenaren
nieuws van Ma 22 dec, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html





BEKIJK OOK
Roze Zaterdag 2021 in Rotterdam
‘Sommige delen van de Prinsengracht waren de hel op aarde’
Opnieuw subsidie voor acceptatie christelijke lhbt’ers


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019






Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder
Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder

toon meer nieuwsberichten




GERELATEERDTOP STORIES












bottom image




Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren






© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media