Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1127 people
86352 users - nu online: 1127 people login

NIEUWS
Share:Di 25 nov, 2014 0:14

Iraakse homos en transgenders in noodsituatie

Twee recent verschenen rapporten beschrijven in detail de noodsituatie waarin Iraakse homo’s momenteel verkeren. De rapporten zijn opgesteld door de International Gay & Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC), MADRE en de Organizations of Women’s Freedom in Iraq (OWFI).

De IGLHRC heeft de afgelopen twee jaar in samenwerking met Iraakse en internationale non-governementele organisaties (ngo’s) humanitaire steun verleend aan Iraakse LHBT’s. De bevindingen daarvan zijn uitgewerkt in twee deze week gepubliceerde rapporten: When Coming Out is a Death Sentece en We’re Here: Iraqi LGBT People’s Accounts of Violence and Rights Abuses. De publicaties illustreren het leed van en geweld tegen LHBT’s in Irak.

Homo's en transgenders hebben van oudsher een marginale positie in de Iraakse samenleving, met als gevolg geweld en discriminatie vanwege godsdienstige opvattingen over seksualiteit, hetgeen dan weer leidt tot verstoting of zelfs moord om de eer van de familie te redden. Door de grote instabiliteit in Irak is de positie van homo's en transgenders erg verslechterd door het ontbreken van een functionerende rechtsstaat of een maatschappelijk middenveld dat opvang en veiligheid kan bieden.

De enige hoop op veiligheid is onderdak vinden in een shelter of vluchten naar een veiliger deel van het land of het buitenland. Sinds de opkomst van Islamitische Staat (IS) is die vluchtweg via Iraaks Koerdistan echter geblokkeerd.

De IGLHRC roept de Iraakse overheid en de internationale gemeenschap daarom op om voor Iraakse LHBT’s veilige havens in hun eigen land in te richten en het voor hen mogelijk te maken om hun land veilig te kunnen verlaten.

Iraakse homos en transgenders in noodsituatie
nieuws van Di 25 nov, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Filmhuis Den Haag


Regelmatig gay-specifieke voorstellingen

meer info |visit


NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media