86442 users - nu online: 856 people login | join | help
  Gay News : gepost
Sponsors:


Friends:


In de nieuwe Gay News, April/ May/ June 2020Laatste postings van artikelen
uit Gay News magazine


laatste nieuws

TV Tip: Het HBO familiedrama Years and Years

Years and Years is een meeslepende serie over een familie in Manchester in een periode vol persoonlijke verwikkelingen en politieke omwentelingen.
in Media & entertainmentlees verder


   
Mayday brengt video tegen HLBT geweld

MayDay is klaar met alle racisme tegen wie dan ook maar zet zich als Ambassadeur al jaren in voor gelijke rechten voor LGBTQ+ gemeenschap.
in Media & entertainmentlees verder


M en het M-woord

Afgelopen donderdag was ik te gast bij Margriet van der Linden in het programma M. Daar las ik een stuk uit de brief voor die ik aan de moeder van mijn overleden vriend Saïd Zankoua geschreven had. ‘Vertellen gaat boven benoemen,’ schreef het NRC naar aanleiding van de uitzending. Kritiek die ik vaker te horen kreeg, ook vanbinnen de gay community zelf.
in Columns & Opinielees verder


   
Walt Whitman, grootvader van de moderne poëzie en van gay liberation

Hij is 201 jaar geleden geboren en schreef gedichten van onverbloemde erotiek en liefde tussen mannen. De grote man met de witte baard blijft een enigma, een vrije dichter zoals dichters nu eenmaal moeten zijn: Walt Whitman (1819-1892) was en is niet voor één gat te vangen.
in Historie & Politieklees verder


School: ook wij zijn een vast en niet weg te denken deel van de maatschappij

Gisteren schoof ik aan bij de bestuursvergadering van Pink Marrakech, de Nederlands-Marokkaanse LHBT+organisatie wier missie het is vooroordelen te bestrijden, LHBT+ binnen de (Marokkaanse) moslimgemeenschap bespreekbaar te maken, en voor (moslim) LHBT+ers een leefbare omgeving en acceptatie binnen de (eigen) cultuur te maken.
in Columns & Opinielees verder


   
Vandaag is het Suikerfeest, ik heb uw zoon mogen kennen en van hem mogen houden

Lieve moeder van Saïd, wat hield u van uw zoon. En wat was hij gek op u. Ik heb uw getroebleerde Saïd een week of drie voor zijn dood nog voorgesteld om de randstad uit te gaan. ‘Kom naar Brabant,’ schreef ik hem. Het bleef even stil. ‘Gaat ‘m echt niet worden,’ schreef hij terug. ‘M’n ma wordt gek.’
in Columns & Opinielees verder


Roddel nieuws: ook leuk om te weten

"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...
in Media & entertainmentlees verder


   
Gisteren is Saïd Zankoua overleden, Ter herinnering

Lieve papa, Morgen vier je - ergens daarboven - je vijfentachtigste verjaardag. Ik neem aan dat je in je luie wolk met een glas rode wijn in de hand naar een pianoconcert van Mozart luistert. Misschien op een cd. Maar - wie weet - misschien geeft Mozart zelf wel een concertje weg. Ik heb een vraag, papa.
in In Memoriamlees verder


Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved. Gay News ™ is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Neem contact op    Help   Adverteren    CMI