Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1169 people
86352 users - nu online: 1169 people login

NIEUWS
Share:Ma 01 jul, 2019 2:45

Miljoenen mensen vierden Gay Pride afgelopen weekend


Miljoenen mensen hebben afgelopen weekend meegelopen in Gay Pride-parades over de hele wereld. Alleen in New York kleurden gisteren al miljoenen mensen de straten. Allemaal stonden ze stil bij de Stonewall Riots, rellen die 50 jaar geleden het startpunt waren van de georganiseerde homorechtenbeweging in de VS en de strijd voor acceptatie van homo's.

De parade in New York werd georganiseerd op de laatste dag van de Pride Month. Zeker 150.000 lhbt'ers, activisten en feestvierders liepen mee in de parade, miljoenen anderen keken toe.


In de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje liepen zaterdag honderden mensen mee in de allereerste Gay Pride van het land.

Onder de aanwezigen waren lhbti-mensen en activisten, die pleiten voor het respecteren van de rechten van mensen uit de lhbti-gemeenschap. Ook overheidsfunctionarissen en diplomaten woonden het feest bij. "Dit evenement viert trots, liefde en diversiteit", zei een van de deelnemers tegen persbureau Reuters. Volgens de organisatie waren er "veel meer mensen" dan vooraf gedacht.

De regering van het land, bestaande uit de sociaaldemocraten en een Albanese partij, probeert de situatie van de lhbti-gemeenschap in het land te verbeteren. Volgens mensenrechtengroeperingen heeft de gemeenschap echter nog altijd te maken met discriminatie in onderwijs, werk, zorg en sociale zekerheid. Ook worden ze vaak uitgescholden, zeggen mensenrechtengroeperingen.

En zoals gebruikelijk gooide de orthodox-christelijke kerk roet in het eten,  en betoogden honderden mensen voor traditionele familiewaarden. Op sociale media sprak men over "de terugkeer van Satan".


Miljoenen mensen vierden Gay Pride afgelopen weekend
nieuws van Ma 01 jul, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X
    Nieuwsoverzicht  | Overig Nieuws

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media