Back to Top
Maandag 10 Dec
86226 users - nu online: 1271 people
86226 users - nu online: 1271 people login

NIEUWS


Do 12 jul, 2018 1:18

Hiv-activisten lopen van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam


Onder leiding van de Australisch hiv-activist Ruan Uys, lopen hiv-activisten uit Australie, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk, van 15 tot 23 juli, van Brussel - via Rotterdam - naar Amsterdam. In Amsterdam zullen op 23 juli duizenden activisten zich bij hen aansluiten, voor het laatste deel van de ''Towards ZERO Together ''AIDS-walk.

Prinses Mabel van Oranje loopt dit deel van de route in Amsterdam ook mee en zal de aanwezigen toespreken. In Rotterdam worden de activisten ontvangen door de Australische ambassadeur in Nederland. De protestmars is tegelijkertijd de start van de internationale aidsconferentie (AIDS 2018), die na 26 jaar weer in de hoofdstad wordt gehouden van 23 juli tot 27 juli.


De internationale hiv-activisten leggen per dag ruim 25 kilometer af. Met de tocht vragen de activisten aandacht voor een wereld zonder aids en willen zij bruggen slaan tussen mensen die leven met hiv en het algemene publiek. De groep hiv-activisten heeft ''Towards ZERO Together'' als thema gekozen. Op weg naar NUL barrieres voor toegang tot hiv-medicijnen, NUL criminalisering en NUL stigmatisering van mensen die leven met hiv.


Heldere doelen die haalbaar zijn mits we vooral nu en samen - politiek, activisten en wetenschap - de schouders eronder zetten, aldus organisator Alexander Pastoor van Hiv Vereniging en speciale vertegenwoordiger voor AIDS 2018. Activist Ruan maakt deel uit van de generatie die weet wat er moet gebeuren om dat te bereiken. Maar hij en andere activisten wereldwijd zien ook dat door fout beleid van overheden deze doelen juist verder uit het zicht komen. Dat kan en moet anders. Aids is nog niet voorbij. Elk jaar overlijden wereldwijd nog ruim 1 miljoen mensen.


Meer info en de route is te vinden op: Op https://www.hivsters.info/towards-zero-together/
 

Hiv-activisten lopen van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam
nieuws van Do 12 jul, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 328, december 2018
Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


Mister B Antwerp


Mister B's second Franchise store

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media