Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1223 people
86352 users - nu online: 1223 people login

NIEUWS
Share:Ma 13 okt, 2014 2:56

Kritiek op uitzetten asielzoeker met HIV


Staatssecretaris Teeven moet veel beter laten uitzoeken of zieke vreemdelingen in hun thuisland toegang hebben tot medicijnen. Als dat niet het geval is, mogen deze mensen Nederland niet worden uitgezet, zei PvdA-Kamerlid Maij in KRO Brandpunt.

Als voorbeeld worden asielzoekers met hiv genoemd. Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) kunnen zij terugkeren als er in hun thuisland een internetapotheek is waar ze medicijnen kunnen bestellen. Die kosten zo'n duizend euro per maand of meer. Ook Nederlandse hiv-specialisten hebben kritiek op het uitwijzen van zieke asielzoekers.

'Het is een illusie om te denken dat die mensen dat kunnen en dat dat lukt', zegt hiv-specialist Marc van der Valk. Hij is van mening dat vreemdelingen een verblijfsvergunning op medische gronden moeten kunnen krijgen als ze in hun thuisland geen 'realistische behandeling' kunnen krijgen. Het is onrealistisch dat deze mensen dergelijke zware medicijnen slikken zonder enige medische kontrole, als ze deze al kunnen betalen.

Kamerlid Maij sluit zich bij Van der Valk aan. Zij wil dat de staatssecretaris de mogelijkheden van elke zieke vreemdeling laat onderzoeken.

Kritiek op uitzetten asielzoeker met HIV
nieuws van Ma 13 okt, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDjul 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit


Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media