Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1226 people
86352 users - nu online: 1226 people login

NIEUWS
Share:Do 25 sep, 2014 21:30

Wetsvoorstel Gambia: levenslang voor homoseksualiteit


President Jammeh van Gambia heeft tot 24 september de tijd om een nieuwe wet tegen te houden die op homoseksualiteit een levenslange gevangenisstraf zet. De wet moet van tafel, vinden Amnesty International en Human Right Watch. Het zal de angst voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders onder de Gambiaanse bevolking alleen maar versterken.

Het Gambiaanse parlement nam ‘Akte 2014’ op 25 augustus aan. De president heeft dertig dagen om de wet te ondertekenen of deze ter aanpassing naar het parlement terug te sturen.

Onaanvaardbare wet
Meerdere bepalingen in de wet zijn in strijd met internationale mensenrechtenverdragen en leiden tot de veroordeling van seksuele voorkeur en identiteit. Delen van de wet zijn hetzelfde als de strenge homofobe wetgeving in Uganda, die onlangs ongeldig werd verklaard. Seks met wederzijdse instemming tussen volwassenen van hetzelfde geslacht is nu al een misdrijf in Gambia. De voorgestelde wet introduceert hardere straffen voor mensen waarvan wordt vermoed dat zij een homo- of biseksuele voorkeur hebben.
Op ‘verergerde’ homoseksualiteit staat een levenslange gevangenisstraf. Deze aanklacht is onduidelijk en voor meerdere interpretaties vatbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld ‘veelplegers’ of mensen met HIV en een vermoeden van homoseksualiteit onder deze term vallen.

Homofobe president
President Jammeh heeft zich in het verleden vaker negatief uitgelaten over homoseksualiteit. Zo verklaarde hij op de algemene vergadering van de Verenigde Naties in 2013 dat ‘degenen die homoseksualiteit promoten, een einde willen maken aan het leven op aarde’, en dat ‘homoseksualiteit een epidemie aan het worden is die moslims en Afrikanen tot het einde zullen bestrijden’. In februari van dit jaar verklaarde hij: ’We zullen het homoseksuele ongedierte op dezelfde manier bestrijden als malariamuggen, mogelijk nog agressiever.’

Meer op:  http://www.amnesty.nl

Wetsvoorstel Gambia: levenslang voor homoseksualiteit
nieuws van Do 25 sep, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit


La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media