Back to Top
Zondag 15 Dec
86391 users - nu online: 1318 people
86391 users - nu online: 1318 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Do 18 sep, 2014 2:37
NIEUWS


Welk van drie ontwerpen wordt AIDS monument Amsterdam?

O p Wereld Aids Dag 1 december 2015 zal op een schitterende locatie aan het IJ het AIDS monument onthuld worden. Op 2 september hebben drie kunstenaars op verzoek van het NAMENproject hiervoor een ontwerp ingediend. Het zijn Jeroen Doorenweerd (Nederland), Anya Gallaccio (Schotland) en Jean-Michel Othoniel (Frankrijk). De kunstenaars zijn door de kunstcommissie geselecteerd uit een longlist van meer dan veertig gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Vanaf 10 september zijn de drie ontwerpen te zien op www.AIDSmonument-Amsterdam.nl. Bezoekers van de site kunnen tot 30 september stemmen op hun favoriete ontwerp.

Breed draagvlak

Inmiddels bestaat er een breed draagvlak voor het AIDSmonument. Een groot aantal ngo's, burgemeester Eberhard van der Laan, 18 sponsors en hoofdsponsor Onze Lieve Vrouwe Gasthuis steunen het initiatief. Het NAMENproject - bekend als conservator van de Nederlandse AIDS Memorial Quilt - start in september een fondsenwervingsactie bij het Nederlandse bedrijfsleven.

Internationale strijd tegen aids

Nederland heeft altijd voorop gelopen in de internationale strijd tegen aids. Joep Lange, die in de noodlottige vlucht MH17 van Malaysia Airlines om het leven kwam, was een van de belangrijkste aidsonderzoekers wereldwijd. Hij heeft een cruciale bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de combinatietherapie. Sterven aan de gevolgen van aids transformeerde door de hiv-remmers voor velen tot leven met hiv. Een enorme doorbraak, maar inmiddels dreigt hiv onzichtbaar te worden terwijl er anno 2014 - ook in Nederland -  nog mensen sterven aan aids.

Herdenken en de aandacht voor hiv en aids vasthouden

Het AIDSmonument Amsterdam herdenkt geliefden die aan aids zijn overleden en hun buddy's. Het biedt welkome ondersteuning aan mensen die nu leven met hiv/aids en helpt de maatschappelijke aandacht vast te houden. Het is een ode aan Amsterdam als veilige haven en stad met compassie.

Sponsors hebben een extra voordeel: zij kunnen ons schriftelijk laten weten waarom zij vinden dat hun favoriete ontwerp het meest geschikte voor een AIDSmonument zou zijn. Zowel de op de site uitgebrachte stemmen als de reacties van de sponsors worden meegewogen bij de uiteindelijke beslissing van de kunstcommissie en het NAMENproject.

Welk van drie ontwerpen wordt AIDS monument Amsterdam?
nieuws van Do 18 sep, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Nieuws van vr 13 dec, 2019 16:36
Succes in beroep tegen ontslag homo priester > Lees verder
Nieuws van vr 06 dec, 2019 17:03
Politie: 'Beeld Aidsfonds is waarschijnlijk omgewaaid' > Lees verder
Nieuws van do 05 dec, 2019 21:36
Standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media