Back to Top
Donderdag 22 Aug
86352 users - nu online: 1297 people
86352 users - nu online: 1297 people login

NIEUWS
Share:Ma 01 sep, 2014 3:07

Gay poster die velen schokt wint toch bronzen award


Een advertentie voor de campagne van een homo bar in Kazachstan heeft ondanks het feit dat die voor veel opschudding zorgde, toch een bronzen award gewonnen in een regionale advertentie wedstrijd. De poster toont de Russische dichter Alexander Pushkin en de Kazachse componist Kurmangazy Sagyrbayuly die elkaar kussen.

De poster werd gemaakt voor de gay bar studio 69 uit Kazachstan. Ondanks het feit dat homoseksualiteit niet verboden is in Kazachstan zorgde de poster toch voor veel opschudding. In Rusland zou zo'n poster niet mogen en zou zelfs de gehele advertentie wedstrijd zijn verboden.

Er gaan steeds meer stemmen op in Kazachstan om een gelijkaardige anti holebi wet als Rusland in te voeren en onlangs vertelde de burgemeester van Astana, de hoofdstad van Kazachstan tijdens een toespraak in de hoofdstad 'dat moderne technologie gevaarlijk voor kinderen is, omdat de media die gebruikt om ze te ‘brainwashen’ en ‘slechte en onacceptabele zedeloosheid’ tot de gangbare sociale norm te maken.'

Als voorbeeld noemt hij 'same-sex relaties' die eeuwenlang in de religieuze hoek waren verboden en nu ‘op globale basis’  worden geaccepteerd. ‘Ik denk dat je zelf kan zien hoe het onderwerp door internationale media wordt gepromoot. Wat kunnen we nog meer verwachten?’  Hij sloot zijn toespraak met zijn opinie over educatie: 'een samenleving moet in staat zijn ‘homo-propaganda’ te kunnen weren'.

Gay poster die velen schokt wint toch bronzen award
nieuws van Ma 01 sep, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019
Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media