Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1042 people
86352 users - nu online: 1042 people login

NIEUWS
Share:Vr 22 aug, 2014 2:11

Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs 2014


De John Blankensteinprijs 2014 is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. Deze prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van homoseksuele mannen en vrouwen. De gemeente Den Haag heeft in 2009 de prijs ingesteld met als doel een instrument te zijn waarmee Den Haag aan een organisatie, persoon of groep van personen zijn waardering toont voor hun bijdrage aan de homo-emancipatie in Den Haag. De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden.

Met de jaarlijkse uitreiking wordt het belang gemarkeerd van het bespreekbaar maken én houden van het thema homoseksualiteit.

Voor wie?
De organisatie van de John Blankensteinprijs richt zich dit jaar nadrukkelijk op de scholen in Den Haag. In een mailing zijn alle middelbare scholen aangeschreven om kandidaat scholen op te geven, die naar hun mening in aanmerking komen voor de John Blankensteinprijs. Zoals een school die bewust streeft naar meer tolerante en gayvriendelijke omgeving voor haar leerlingen bijvoorbeeld door zich in te zetten voor het bereiken van een gay-straight alliance (www.gaystraightalliance.nl).

Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook een initiatief dat al langer loopt is welkom. Voorwaarde is wel dat het met Den Haag te maken heeft.

Voordragen?
De sluitingsdatum voor het insturen van voordrachten voor de John Blankensteinprijs 2014 is 30 september a.s. Informatie of hulp nodig bij het insturen van een voordracht? Raadpleeg www.cochaaglanden.nl of neem contact op met COC Haaglanden. Op de website staan ook de eerdere winnaars vermeld.

Aanmeldingen met motivering voor de prijs kunnen gestuurd worden naar: johnblankensteinprijs@cochaaglanden.nl


Uitreiking!
De jury nomineert drie voordrachten waaruit de winnaar tijdens de uitreiking op 11 november (Coming Out Day) bekend zal worden gemaakt. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Karsten Klein en bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van 2.500 euro.

Bovendien kan de winnaar een jaar lang als 'ambassadeur' van de prijs op de nodige bekendheid rekenen.

Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs 2014
nieuws van Vr 22 aug, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media