Back to Top
Donderdag 22 Aug
86352 users - nu online: 1294 people
86352 users - nu online: 1294 people login

NIEUWS
Share:Wo 20 aug, 2014 2:20

Extreem-rechtse en homofobe activist veroordeeld tot vijf jaar strafkamp


De Russische extreem-rechtse en homofobe activist Maxim Martsinkevitsj is door een rechtbank in Moskou veroordeeld tot vijf jaar strafkamp, wegens het ‘aanzetten tot haat en vernedering van de menselijke waardigheid’. In de aanklacht echter geen woord over de klopjacht die hij organiseerde op  homoseksuele mannen en de vernederende filmpjes die hij van zijn slachtoffers op het Russische internet liet zien.

Martsinkevitsj is de oprichter van Occupy Pedofilie, een organisatie die  homoseksuele mannen in de val probeerde te lokken om ze te outen, te vernederen en te martelen. De slachtoffers werden bijv. kaalgeschoren, geslagen en met hun eigen urine overgoten.

November vorig jaar vluchtte Martsinkevitsj uit Rusland uit angst voor vervolging. Een maand later werd op last van een rechtbank in Moskou een internationaal opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd. Afgelopen januari werd hij in Cuba gearresteerd en aan Rusland uitgeleverd.

Martsinkevitsj heeft laten weten dat hij in hoger beroep gaat.

Ook volgelingen staan voor de rechter wegens ‘lidmaatschap van een extremistische gemeenschap’, geweldpleging, marteling, beroving, en het ‘bedreigen met de dood of het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel’.

Extreem-rechtse en homofobe activist veroordeeld tot vijf jaar strafkamp
nieuws van Wo 20 aug, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


RoB
Made in Amsterdam

Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media