Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1093 people
86352 users - nu online: 1093 people login

NIEUWS
Share:Vr 25 jul, 2014 19:34

Empire State Building eert Warhol’s ‘Empire’


Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Andy Warhol zijn baanbrekende film "Empire” maakte. Dit wordt gevierd met een tentoonstelling in het Empire State Building te New York, de naamgever en het enige object in deze film.

Op de avond van vrijdag 25 juli is het Empire State Building bovendien verlicht door duizenden witte lichten, die stralen ter ere van de vijftigste verjaardag van "Empire.” Op deze dag in 1964 richtte Warhol namelijk zijn camera zes en een half uur lang op het fameuze gebouw en verklaarde: "Het Empire State Building is een ster!”

Van 20.00 uur ’s avonds tot 02.00 in de nacht legde Warhol de veranderende lichten van het gebouw en de lucht erboven vast. Bij de première in maart 1965 van de niet verder gemonteerde film projecteerde hij die in slow motion waardoor "Empire” acht uur duurt.

"Empire” is één van een groot aantal experimentele films die Warhol in de jaren zestig maakte. In januari 1964 had hij bijvoorbeeld "Blow Job” gedraaid. Dit is een film van vijfendertig minuten, die het gezicht toont van DeVeren Bookwalter terwijl hij ogenschijnlijk wordt gepijpt. Ook bij deze film paste Warhol slow motion toe, waardoor de scène langer lijkt te duren.

Ondanks de prikkelende titel, toont "Blow Job” uitsluitend het gezicht van de jonge man; de gesuggereerde seksuele daad is niet te zien. Ook wordt niet vermeldt of het een man dan wel een vrouw is, die de orale verwennerij zou uitvoeren. De kijker moet aannemen dat fellatio plaatsvindt. Er is wel gesuggereerd dat de titel het enige erotische van deze film is en dat er geen orale seks plaatsvindt. Dit soort discussies zijn over de inhoud van "Empire” niet mogelijk...

Empire State Building eert Warhol’s ‘Empire’
nieuws van Vr 25 jul, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDapr 2019       


jun 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit


Boysclub 21


Oldest boysclub

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media