Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1031 people
86352 users - nu online: 1031 people login

NIEUWS
Share:Ma 23 jun, 2014 23:10

Hoe homovriendelijk is de jeugdzorg?


26 juni: debat en presentatie onderzoek ‘Het gaat niet over seks’

Tot nu toe was geen onderzoek gedaan naar hoe de jeugdzorg omgaat met homo- en biseksualiteit. In opdracht van Movisie zijn diverse jeugdzorgmedewerkers geinterviewd voor het rapport ‘het gaat niet over seks’.  Jeugdzorgmedewerkers willen ingrijpen bij homofobie, maar blijken het vaak lastig te vinden om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en missen kennis voor het begeleiden van jongeren die hiermee worstelen. Op 26 juni tijdens het Midzomergrachtfestival in Utrecht wordt het onderzoeksrapport gepresenteerd en gaan experts in debat over de vraag: hoe kunnen lesbische, homo en bi-jongeren zichzelf zijn in de jeugdzorg?

Het gaat niet over seks

Als een jongere in de residentiele jeugdzorg woont dan is dat de plek waar hij of zij thuis is. De plek waar idealiter alles besproken kan worden. Maar opvallend is dat de jeugdzorgmedewerkers bij een homovriendelijk klimaat vooral denken aan seksuele voorlichting of beleid rondom seksualiteit. Onderzoeker Sophie van Denzel: "Respectvol met elkaar omgaan heeft eigenlijk weinig met seks te maken. Het gaat over ruimte voor verschillen en jezelf niet anders voor te hoeven doen dan je bent.”

Bespreekbaar maken

Onderzoeker Anna van Driel: "Een deel van de groepswerkers zoekt naar manieren om het thema op een luchtige maar duidelijke manier op de agenda te zetten. De motivatie is er, maar het ontbreekt nog aan kennis en handvatten om dit vorm te geven.” In opdracht van het ministerie van VWS gaan NJi en Movisie daarom een vervolgonderzoek doen naar de bespreekbaarheid van seksuele diversiteit in de jeugdhulpverlening. Het eerste exemplaar van het rapport wordt dan ook aangeboden aan Kees Bakker, Raad van Bestuur van het NJi.

Debat: jezelf zijn in de jeugdzorg

De presentatie van het onderzoeksrapport vindt plaats tijdens het  debat ‘Jezelf zijn in de jeugdzorg: kan dat?’ in het kader van het Midzomergrachtfestival. Diverse experts gaan deze avond onder leiding van Movisie met elkaar en het publiek in debat over de uitkomsten van het rapport. Aan het panel nemen deel:
Koen van Dijk (directeur COC Nederland)
Pieter Paul Bakker (Senior medewerker Participatie en Veilig Opgroeien, NJI)
Merel van Dorp  (hoofdredacteur Jeugd en Co)
Steffen van Noesel (gedragswetenschapper)

Beleidsmakers, hulpverleners, ervaringsdeskundigen, studenten en andere geinteresseerden zijn van harte welkom op donderdag 26 juni 2014 vanaf 19.30 uur in  De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht.

Hoe homovriendelijk is de jeugdzorg?
nieuws van Ma 23 jun, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html
Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media