Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1227 people
86352 users - nu online: 1227 people login

NIEUWS
Share:Ma 23 jun, 2014 1:01

Kirgistan wil weer verbod op homoseksualiteit


Nadat ruim zestien jaar geleden homoseksualiteit uit het strafrecht werd gehaald, wil de voormalige Sovjetrepubliek Kirgistan het verbod weer invoeren en wel naar het voorbeeld van Ruslands 'Gay Propaganda' wetten.

Het wetsvoorstel dat nu ter tafel licht is zelfs een aangescherpte versie van de wet op 'Gay Propaganda' in Rusland.

In het wetsvoorstel staat: dat niet traditionele relaties zoals sodomy, lesbianisme en andere vormen van niet traditionele seksuele gedragingen zaken zijn waartegen mensen moeten worden beschermd, om zo de traditionele familie, mensen, moraal en historische waarden te waarborgen en beschermen en dus verboden moeten worden.

Verboden zijn ook het verspreiden van informatie over niet traditionele relaties, in het openbaar samen te komen, demonstraties te houden, gay parades, festivals, filmfestivals en andere te organiseren. Ook mag men niet spreken over homoseksualiteit in de nabijheid van minderjarigen. Overtreders zowel holebi als hetero riskeren een geldboete en gevangenisstraf van 6 maanden tot 3 jaar.

Volgens de mensenrechtengroep Human Rights Watch is er nu al erg veel homofobie in Kirgizië en men roept het parlement op het wetsvoorstel te verwerpen.


Kirgistan wil weer verbod op homoseksualiteit
nieuws van Ma 23 jun, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media