Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1035 people
86352 users - nu online: 1035 people login

NIEUWS
Share:Wo 18 jun, 2014 23:33

Plan homowijk Tilburg blijkt grap van Roze Maandag


De plannen voor de bouw van de omheinde homowijk Gay Village in de buurt van Tilburg bestaan niet, het blijkt een grap te zijn van de Stichting Roze Maandag. De hoax was bedoeld om 'een statement te maken tegen de intolerantie' naar andersgeaarden in Nederland. Roze Maandag is blij met alle negatieve reacties op het 'plan', en zegt meer dan 4 miljoen mensen te hebben bereikt. 'Positief', aldus de stichting tijdens een ingelaste persconferentie.

Het plan zou een reactie zijn op het toenemende geweld en gepest, was de lezing. Ook COC Nederland kon zich niet vinden in het plan, en zag geen oplossing voor de veiligheidsproblemen. 'Dit is niet de kant die we op moeten. Lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders moeten zich in elke stad, elke wijk en elke straat veilig voelen, niet slechts in een aparte wijk met een hek erom', zei COC-voorzitter Tanja Ineke.

Ineke kreeg bijval van jongerenorganisatie Dwars, van GroenLinks. 'Investeren in preventie en opsporing van geweld tegen homo's is een veel betere oplossing dan het creëren van een homogetto'.

Ook op Twitter werd het plan afgebrand. Roze Maandag had niet verwacht dat Gay Village de gemoederen zo zou beroeren.

Plan homowijk Tilburg blijkt grap van Roze Maandag
nieuws van Wo 18 jun, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDjul 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Blend


the newest gay bar in Amsterdam

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media