Back to Top
Woensdag 19 juni
86325 users - nu online: 1115 people
86325 users - nu online: 1115 people login

NIEUWS


Vr 13 jun, 2014 1:46

Organisatie van Amerikaanse Staten neemt anti-discriminatie resolutie aan


In de resolutie worden ‘alle vormen van discriminatie op grond van iemand’s seksuele gerichtheid en genderidentiteit veroordeeld en alle OAS-lidstaten opgeroepen om ‘beleid in te voeren ter bestrijding van deze discriminatie’. Daarnaast worden de OAS-lidstaten aangemoedigd om ‘gegevens te verzamelen over homo geweld’ om daarmee gericht beleid te kunne voeren om deze groepen te kunnen beschermen.

De resolutie werd afgelopen donderdag in Paraguay’s hoofdstad Asuncíon aangenomen door de Algemene Vergadering van de OAS – een samenwerkingsverband van landen uit Noord- en Zuid-Amerika. De resolutie werd ingediend door Brazilië en ondersteund door Argentinië, Colombia, Uruguay en de Verenigde Staten.

Het aannemen van de resolutie is een grote doorbraak, want in veel landen in Noord- en Zuid-Amerika worden de rechten van homo’s niet door de overheid beschermd. Landen als Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Mexico, Uruguay en de Verenigde Staten zijn welliswaar homo-vriendelijk, maar dat is zeker niet van toepassing voor landen zoals Belize, Honduras, Jamaica, Panama, Paraguay en Suriname.

Organisatie van Amerikaanse Staten neemt anti-discriminatie resolutie aan
nieuws van Vr 13 jun, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019


Mister B
Nieuwe Urban collectie, out now!

Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media