Back to Top
Donderdag 22 Aug
86352 users - nu online: 1132 people
86352 users - nu online: 1132 people login

NIEUWS
Share:Wo 11 jun, 2014 15:36

ARABISCHE INDIEROCKBAND MASHROU’ LEILA IN PARADISO


Ze brachten het allereerste Arabisch gay-popnummer uit, hebben een frontman die zich openlijk als homoseksueel presenteert en hun muziek werd de soundtrack van de Arabische lente vorig jaar: indierockband Mashrou’ Leila uit Beirut. Op zondag 15 juni spelen ze in de kleine zaal van Paradiso.

 

Het geluid van Mashrou’ Leila ("het nachtproject”) is anders dan veel andere muziek uit de regio; het bevat Arabische Tarab en rock, folkpop en electro. De teksten zijn ongebruikelijk eerlijk en direct, ze gaan over liefde, seksualiteit en politiek. Op het debuutalbum stond het allereerste Arabische gay-popnummer ‘Smell the Yasmine’ en frontman Hamed Sinno is de eerste Libanese zanger die zich openlijk als homoseksueel presenteert. Vorig jaar kwam Mashrou' Leila's derde album ‘Raazük’ uit, na het debuutalbum ‘Mashrou' Leila’ uit 2008 en ‘El Hal Romancy’ uit 2011.

 

Vanuit de undergroundscene van Libanon ontwikkelde de band zich naar een breder publiek, toen hun muziek vorig jaar min of meer de soundtrack werd van de Arabische lente voor jongeren in de regio. In januari schreef De Volkskrant uitgebreid over de band naar aanleiding van de gespannen situatie in Beirut en maakte CNN een documentaire over de rol die Mashrou’ Leila speelt, als stem van de nieuwe generatie. In april was Mashrou’ Leila de eerste Arabische band op de cover van de Midden-Oosteneditie van Rolling Stone Magazine.

 

Zondag 15 juni 2014

Paradiso, kleine zaal

Aanvang: 21.00 uur

Zaal open: 20.30 uur

Entree: 15,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)

Meer informatie en kaarten: http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Mashrou-Leila-1.htm

ARABISCHE INDIEROCKBAND MASHROU’ LEILA IN PARADISO
nieuws van Wo 11 jun, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


RoB
Made in Amsterdam

Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media