Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1226 people
86352 users - nu online: 1226 people login

NIEUWS
Share:Wo 28 mei, 2014 1:03

Nog een week onzekerheid over einde weigerambtenaar


Het blijft nog één week onzeker of er een einde komt aan het fenomeen weigerambtenaar. De VVD liet  bij een debat over de kwestie in de Eerste Kamer, in het midden of de partij een wetsvoorstel van D66 met deze strekking zal steunen. De PVV nam niet deel aan het debat. Één van beide partijen is nodig voor een meerderheid.

PvdA, SP, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50PLUS en OSF spraken tijdens het debat wel expliciet hun steun uit voor het wetsvoorstel. Samen hebben deze partijen echter net geen meerderheid. De toon van het debat was positief, maar er is dus nog geen duidelijkheid.

Het COC betreurt het dat de VVD zich nog niet expliciet uitsprak. De belangenorganisatie heeft echter goede hoop dat het voorstel bij de stemming op 3 juni alsnog op een meerderheid kan rekenen.

Een einde aan het fenomeen weigerambtenaar is door de VVD toegezegd in het regeerakkoord. Ook is het vastgelegd in het verkiezingsprogramma van de VVD en in het Roze Stembusakkoord dat o.a. is getekend door de partijleiders van VVD en PVV.

Het COC voerde 13 jaar lang actie tegen weigerambtenaren, sinds de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht in 2001. Dat gebeurde onder meer met een grootschalige publieksactie tijdens de Amsterdam Gay Pride in 2011. Onlangs drong de belangenorganisatie er, in een brief aan de Senaat, nog op aan het wetsvoorstel tot afschaffing van de weigerambtenaar van D66-Kamerleden Dijkstra en Schouw snel aan te nemen.

Nog een week onzekerheid over einde weigerambtenaar
nieuws van Wo 28 mei, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media