Back to Top
Zondag 15 Dec
86391 users - nu online: 1560 people
86391 users - nu online: 1560 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Wo 23 apr, 2014 3:00
NIEUWS


Onderwijsalliantie start lesmaterialen wedstrijd

D e Onderwijsalliantie voor Seksuele Diversiteit start een landelijke discussie over wat er in de schoolboeken moet komen over seksuele diversiteit. Dat doet zij door de lancering van een wedstrijd waarbij men voorbeelden van goed en slecht lesmateriaal kan indienen. Lees meer op www.lesmaterialenwedstrijd.nl!

gepubliceerd of zelfgemaakt materiaal

Iedereen die betrokken is bij een school kan van die school een inspirerend of ook een slecht voorbeeld indienen. Het kan gaan over bestaand lesmateriaal of nieuw of zelfgemaakt en ongepubliceerd materiaal. Voorwaarde is wel dat docenten het materiaal zonder begeleiding kunnen gebruiken en dat (onderdelen ervan) mogelijk kunnen worden meegenomen in reguliere schoolboeken. Als inzenders bestaand materiaal indienen, moeten ze een scan van de relevante pagina?s meesturen en toelichten waarom het zo goed (of slecht) is. In dat geval gaat de prijs naar de inzender met de beste argumentatie.

levendige discussie

De alliantie wil met de wedstrijd vooral de discussie losmaken over wat nu eigenlijk goed lesmateriaal is. De kerndoelen maken voorlichting weliswaar verplicht, maar schrijven niet voor hoe je dat moet doen. En de ideeën over wat goede voorlichting is, lopen sterk uiteen. Tijdens de wedstrijd zal de alliantie daarom regelmatig voorbeelden van lesmaterialen publiceren op de Mijn-ID Facebook pagina en deskundigen en het publiek vragen daarop te reageren. Uit de discussies komen mogelijk redenen naar voren waarom materiaal goed of minder goed is. Daar kunnen uitgevers en docenten iets aan hebben.
De wedstrijd is onderdeel van de MijnID campagne. Met de MijnID campagne streeft de alliantie ernaar dat op iedere school een ambassadeur komt die het initiatief neemt tot een schoolklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn, ook als je homo, lesbisch, bi of transseksueel bent. Een prettige sfeer en gerichte aandacht voor seksuele diversiteit in de lessen en dus schoolboeken gaan hand in hand?, zegt Marinus Schouten, coördinator van de campagne.

Onderwijsalliantie start lesmaterialen wedstrijd
nieuws van Wo 23 apr, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlArosa Gay Ski week
Zin een een fantastische winter vakantie? 18-25 januari 2020

BEKIJK OOK
Gedoe over Ellen DeGeneres en de grapjes met George Bush
Een fantasievolle Pride in Keulen's Phantasialand
Uit het studentenleven: activisme is tijdloos


In ons nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019


Nieuws van vr 13 dec, 2019 16:36
Succes in beroep tegen ontslag homo priester > Lees verder
Nieuws van vr 06 dec, 2019 17:03
Politie: 'Beeld Aidsfonds is waarschijnlijk omgewaaid' > Lees verder
Nieuws van do 05 dec, 2019 21:36
Standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media