Back to Top
Dinsdag 20 Aug
86351 users - nu online: 1105 people
86351 users - nu online: 1105 people login

NIEUWS
Share:Wo 23 apr, 2014 3:00

Onderwijsalliantie start lesmaterialen wedstrijd

De Onderwijsalliantie voor Seksuele Diversiteit start een landelijke discussie over wat er in de schoolboeken moet komen over seksuele diversiteit. Dat doet zij door de lancering van een wedstrijd waarbij men voorbeelden van goed en slecht lesmateriaal kan indienen. Lees meer op www.lesmaterialenwedstrijd.nl!

gepubliceerd of zelfgemaakt materiaal

Iedereen die betrokken is bij een school kan van die school een inspirerend of ook een slecht voorbeeld indienen. Het kan gaan over bestaand lesmateriaal of nieuw of zelfgemaakt en ongepubliceerd materiaal. Voorwaarde is wel dat docenten het materiaal zonder begeleiding kunnen gebruiken en dat (onderdelen ervan) mogelijk kunnen worden meegenomen in reguliere schoolboeken. Als inzenders bestaand materiaal indienen, moeten ze een scan van de relevante pagina?s meesturen en toelichten waarom het zo goed (of slecht) is. In dat geval gaat de prijs naar de inzender met de beste argumentatie.

levendige discussie

De alliantie wil met de wedstrijd vooral de discussie losmaken over wat nu eigenlijk goed lesmateriaal is. De kerndoelen maken voorlichting weliswaar verplicht, maar schrijven niet voor hoe je dat moet doen. En de ideeën over wat goede voorlichting is, lopen sterk uiteen. Tijdens de wedstrijd zal de alliantie daarom regelmatig voorbeelden van lesmaterialen publiceren op de Mijn-ID Facebook pagina en deskundigen en het publiek vragen daarop te reageren. Uit de discussies komen mogelijk redenen naar voren waarom materiaal goed of minder goed is. Daar kunnen uitgevers en docenten iets aan hebben.
De wedstrijd is onderdeel van de MijnID campagne. Met de MijnID campagne streeft de alliantie ernaar dat op iedere school een ambassadeur komt die het initiatief neemt tot een schoolklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn, ook als je homo, lesbisch, bi of transseksueel bent. Een prettige sfeer en gerichte aandacht voor seksuele diversiteit in de lessen en dus schoolboeken gaan hand in hand?, zegt Marinus Schouten, coördinator van de campagne.

Onderwijsalliantie start lesmaterialen wedstrijd
nieuws van Wo 23 apr, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media