Back to Top
Dinsdag 22 Oct
86366 users - nu online: 1478 people
86366 users - nu online: 1478 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Di 25 mrt, 2014 20:57
NIEUWS


Culturele activiteiten gezocht voor Amsterdam Gay Pride

K unstenaars, locaties, culturele instellingen en ondernemers worden door stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) opgeroepen om (culturele) activiteiten aan te melden. Met de oproep wil de stichting niet alleen voor de komende pride de culturele activiteiten in kaart brengen, maar juist ook voor de jaren daarna. AGP is namelijk niet alleen vergunninghouder voor de edities 2014 en 2015, maar ook voor de EuroPride 2016. De Amsterdam Gay Pride begint dit jaar op 26 juli en duurt t/m 3 augustus. De beroemde botenparade is op 2 augustus. Thema dit jaar is ‘Listen’.

Onder de naam ‘Arts & Culture Pride’ worden tijdens de pride allerlei culturele activiteiten georganiseerd. De afgelopen jaren is de Amsterdam Gay Pride flink uitgegroeid tot een multidisciplinair festival met een uitgebreid cultureel programma, waar verschillende musea, theaters, galeries en culturele instellingen aan meedoen. De combinatie van feest, cultuur en emancipatie geeft de pride een onderscheidend en uniek karakter. Om de culturele programmering binnen het evenement vorm te geven is een Kunst- & Cultuurcommissie opgericht met daarin vertegenwoordigers van diverse disciplines zoals theater, dans, literatuur, beeldende kunsten, fondsenwerving en erfgoed.

"Het culturele aspect van de pride is van essentieel belang om de festiviteiten nog meer uitstraling te geven en de aantrekkelijkheid te verhogen”, aldus secretaris Lieve van Kessel van de Kunst- & Cultuur-commissie. "Ook met het oog op EuroPride in 2016 kan het geen kwaad om mensen nu al te attenderen op dat bijzondere jaar. Veel kunstprojecten hebben immers tijd nodig om gerealiseerd te kunnen worden.” De commissie is verantwoordelijk voor de culturele programmering en heeft als doel een zo breed mogelijk aanbod te bieden van kunst en cultuur gelinkt met LHBT-onderwerpen. In 2013 resulteerde dit in bijna veertig activiteiten. Voor 2014 en 2015 is de ambitie om het aantal activiteiten verder uit te breiden als opmaat naar de EuroPride, die een groot aantal extra buitenlandse bezoekers zal trekken.

Inzendingen

Culturele activiteiten voor het festival in 2014 kunnen van 1 april tot 15 mei worden aangemeld op www.amsterdamgaypride.org. Daarnaast wil de commissie als ‘matchmaker’ initiatieven en locaties aan elkaar verbinden. Zo kunnen initiatiefnemers die prikkelende, uitbundige, ontroerende en stoere initiatieven hebben, maar die nog een locatie zoeken een mail sturen naar lievevankessel@amsterdamgaypride.org. Dit geldt natuurlijk ook voor (culturele) locaties die op zoek zijn naar een activiteit. Initiatieven voor 2015 en 2016 kunnen ook alvast naar dit adres worden toegezonden.

Stichting Amsterdam Gay Pride

Om aandacht te blijven vragen voor de mensenrechten in het algemeen en de tolerantie, acceptatie en gelijkheid van LHBT’s in het bijzonder, waar ook ter wereld, wordt jaarlijks de Amsterdam Gay Pride gehouden. Immers, iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn en te houden van wie je wilt. De stichting Amsterdam Gay Pride faciliteert en organiseert samen met haar partners een negen dagen durend festival, dat een scala aan evenementen biedt op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de botenparade waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een spektakel. Het festival heeft als doel seksuele diversiteit zichtbaar te maken, mensen trots te laten zijn op wie ze zijn en solidair te zijn met doelgroepen en landen waar dit (nog) niet voor geldt. Meer info: www.amsterdamgaypride.org.

Culturele activiteiten gezocht voor Amsterdam Gay Pride
nieuws van Di 25 mrt, 2014
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlRoB
Made in Amsterdam

BEKIJK OOK
Roze Zaterdag 2021 in Rotterdam
Leather & Fetish Pride Amsterdam 2019
Tien jaar Alkmaar Pride: ‘Celebrate Pride!’


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van di 22 okt, 2019 3:28
Noord-Ierland legaliseert homohuwelijk en het recht op abortus > Lees verder
Nieuws van zo 20 okt, 2019 0:03
Openbare laadpalen brengen ruim €3000 op voor COC’s GSA Netwerk > Lees verder
Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media