Back to Top
Zaterdag 19 Oct
86366 users - nu online: 1192 people
86366 users - nu online: 1192 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Vr 28 dec, 2012 1:04
NIEUWS


COC: Roep pauselijke nuntius op het matje

C OC Nederland noemt de recente uitspraken van de paus over homoseksualiteit ‘verbijsterend en liefdeloos’.

De belangenorganisatie pleit ervoor dat minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) de pauselijke nuntius in Nederland op het matje roept en dat het Vaticaan haar bijzondere status bij de Verenigde Naties verliest.

‘In plaats van een boodschap van vrede en liefde, kiest de paus in deze kersttijd voor een frontale aanval op homoseksuele vrouwen en mannen,’ reageert COC-voorzitter Tanja Ineke. ‘Ik vind dat verbijsterend en liefdeloos.’

‘Het is kwetsend voor LHBT’s in het algemeen, treft Rooms Katholieke LHBT’s in hun ziel, en lijkt veel heteroseksuele katholieken van hun eigen kerk te vervreemden.’

Ineke noemt de ‘obsessie’ van het Vaticaan met homoseksualiteit ‘opmerkelijk’: ‘terwijl er oorlogen woeden en mensen sterven van de honger, kiest het Vaticaan voor het veroordelen van mensen die van elkaar houden. Als het gaat om Oeganda, waar met een beroep op het geloof de meest vreselijke anti-homowetgeving dreigt te worden ingevoerd, is het Vaticaan muisstil.’

Het COC vraagt minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) om de nuntius, de ambassadeur van de paus in Nederland, op het matje te roepen over de uitspraken van Benedictus XVI.

Het COC pleit er verder voor dat het Vaticaan haar bijzondere status bij internationale organisaties als de Verenigde Naties en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) wordt ontnomen.

In tegenstelling tot andere wereldgodsdiensten, mag het Vaticaan aan vergaderingen van deze organisaties deelnemen. De ‘Heilige Stoel’ gebruikt die status regelmatig om voorstellen tot het verbeteren van LHBT-mensenrechten tegen te werken.

Paus Benedictus XVI stelde tijdens zijn jaarlijkse kersttoespraak voor medewerkers van het Vaticaan dat homo's de rol die God hen heeft gegeven, manipuleren en dat ze daarmee 'de essentie van het menselijk wezen' vernietigen. Het is de tweede keer in een week tijd dat de paus zich uitspreekt tegen homoseksualiteit en het homohuwelijk. In een recente toespraak zei de kerkvorst dat het homohuwelijk een bedreiging is voor de wereldvrede, net als abortus en euthanasie.


De Paus lijkt zich in zijn recente uitspraken overigens niet alleen tegen homoseksuelen te keren, maar ook transgenders aan te vallen: "Mensen bestrijden de gedachte dat ze een aard hebben, hun gegeven door hun lichamelijke identiteit. Maar zij ontkennen die natuur en besluiten voor zichzelf dat die niet iets is dat hun gegeven is, maar dat zij die voor zichzelf maken."

COC: Roep pauselijke nuntius op het matje
nieuws van Vr 28 dec, 2012
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder
Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media