Back to Top
Maandag 16 Dec
86391 users - nu online: 1120 people
86391 users - nu online: 1120 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Za 22 dec, 2012 2:55
NIEUWS


Nog steeds veel homodiscriminatie

H oewel er sprake is van een lichte daling van het aantal geregistreerde gevallen, rapporteert de politie nog altijd veel discriminatie-incidenten tegen lesbiennes, homo’s en biseksuelen. Dat blijkt uit de Voortgangsbrief discriminatie die de regering deze week naar de Tweede Kamer stuurde.

De politie registreerde 622 gevallen van discriminatie op grond van seksuele gerichtheid in 2011. (1) Het gaat om ruim een kwart (26%) van het totaal aantal geregistreerde discriminatieincidenten. Daarmee is seksuele gerichtheid, na ras (39% van het totaal), volgens de politie de tweede discriminatiegrond. Er is sprake van een lichte daling van het aantal geregistreerde incidenten, van 659 in 2010 naar 622 in 2011.

Door de gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen werden in 2011 nog eens 450 discriminatiegevallen op grond van seksuele gerichtheid geregistreerd. De Commissie Gelijke Behandeling ontving 16 klachten op grond van seksuele gerichtheid.

‘Het aantal geregistreerde geweldsincidenten is slechts het topje van de ijsberg,’ aldus Tanja Ineke (voorzitter COC Nederland). ‘Geweld en discriminatie tegen LHBT’s is een groot probleem en de aanpak moet worden verscherpt.’

Roze in Blauw

De belangenorganisatie is bezorgd over de uitvoering van maatregelen tegen anti-LHBT geweld die de regering vorig jaar aankondigde. Zo zou minister Opstelten (Veiligheid) de zogenaamde Roze in Blauw-aanpak landelijk uitrollen, maar dat is volgens de Voortgangsbrief discriminatie slechts ‘in enkele gevallen’ gebeurd. Roze in Blauw-teams zijn eenheden binnen de politie die zich specifiek bezighouden met bestrijding van anti-LHBT geweld en discriminatie.

Ook lijkt er, met invoering van de landelijke politie, een einde te komen aan het Landelijk ExpertiseCentrum Diversiteit (LECD) van de politie. Het LECD is onder meer verantwoordelijk voor de registratie van anti-LHBT geweld en voor het bevorderen van de aangiftebereidheid in de LHBT-gemeenschap.

Het COC maakt zich in het bijzonder zorgen over het gebrek aan maatregelen tegen transgenderdiscriminatie en over het feit dat de politie dit fenomeen niet registreert. Uit onderzoek bleek onlangs dat bijna de helft van deze groep in het afgelopen jaar negatief is bejegend wegens het trans-zijn, terwijl velen te maken kregen met fysiek geweld.

Nog steeds veel homodiscriminatie
nieuws van Za 22 dec, 2012
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

BEKIJK OOK
Tien jaar Alkmaar Pride: ‘Celebrate Pride!’
IND voert het nieuwe LHBTI-asielbeleid slecht uit
Beeldcolumn: magische, mythische & bijzondere 'queer' dieren, de narwal


In ons nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019


Nieuws van vr 13 dec, 2019 16:36
Succes in beroep tegen ontslag homo priester > Lees verder
Nieuws van vr 06 dec, 2019 17:03
Politie: 'Beeld Aidsfonds is waarschijnlijk omgewaaid' > Lees verder
Nieuws van do 05 dec, 2019 21:36
Standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media