Back to Top
Zaterdag 19 Oct
86366 users - nu online: 1165 people
86366 users - nu online: 1165 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Wo 24 okt, 2012 19:22
NIEUWS


Dennis Boutkan neemt afscheid als voorzitter COC Amsterdam

D ennis Boutkan neemt afscheid als voorzitter COC Amsterdam. Na de maximale termijn van zes jaar wordt het tijd voor een opvolger.

Boutkan heeft zich vanaf 2006 ingezet Voor de HLBT emancipatie in Amsterdam en is trots op wat hij heeft bereikt. Met als laatste mijlpaal een wooncomplex voor homo's en lesbiennes met een zorgindicatie. Na zo'n mooie intensieve tijd ga ik eerst veel tijd vrijmaken voor vrienden.

Wooncomplex voor homo's en lesbiennes

De intentieverklaring voor de bouw van het complex van 24 woningen werd dinsdag 23 oktober getekend. Woningstichting Rochdale start begin 2013 met de bouw ervan in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam West. De woningen worden zo ontworpen dat de bewoners er ook zorg kunnen krijgen die zij kunnen inkopen via een zorginstelling. Op de begane grond is gemeen-schapsruimte gereserveerd en ruimte voor een huisartsenpraktijk. Het project is een samenwerking tussen OutForever, COC Amsterdam, Osira/Amstelring, Rochdale en stadsdeel West.

Veel bereikt

Oudere Roze Amsterdammers waren een vaak vergeten groep, met deze 24 roze woningen in een mooi complex wordt Amsterdam toonaangevend voor het land. En het is niet het enige erfgoed wat hij achterlaat. Als COC Amsterdam zijn we weer gaan meetellen in de politiek en in het emancipatiebeleid aldus Boutkan. We zijn ook veel zichtbaarder geworden in de stadsdelen.

Zo is hij trots op de succesvolle aanpak tegen de homohealings, spirituele bijeenkomsten om mensen zogenaamd te genezen van homoseksualiteit. Verder heeft de aanpak tegen homofoob geweld effect en staat veiligheid hoog op de agenda bij Amsterdamse bestuurders en het politieapparaat. Ook is in Amsterdam breed homoseksualiteit bespreekbaar gemaakt.

De afgelopen jaren heeft het COC Amsterdam het aantal voorlichtingen over homoseksualiteit op scholen verdubbeld. Om hiermee bij jongeren acceptatie te kweken. En de voorlichters zijn professioneler geworden. Verder is er een succesvol platform Mokum Roze opgericht, dat zich richt op verbeteringen voor Roze Ouderen in Amsterdam. Daar hebben we echt grote stappen in gezet, aldus de scheidende voorzitter.

Dennis Boutkan neemt afscheid als voorzitter COC Amsterdam
nieuws van Wo 24 okt, 2012
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder
Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media