Back to Top
Zaterdag 19 Oct
86366 users - nu online: 1166 people
86366 users - nu online: 1166 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Vr 21 sep, 2012 0:48
NIEUWS


Docenten discussieren over gay-straight alliances

M iddelbare scholen zijn niet zo veilig als menigeen denkt. Maar liefst de helft van de jongeren vindt hun school te onveilig voor homo’s en lesbo’s om uit de kast te komen. In gay-straight alliances (gsa’s) nemen heteroseksuele én homoseksuele leerlingen en docenten het heft in eigen hand. Betrokken personeelsleden discussiëren 23 oktober over het onderwerp bij COC Leiden.

Onveilig
Pesten, treiteren en uitsluiten zijn aan de orde van de dag. Problemen in de gangen en op het schoolplein worden vaak niet onderkend of benoemd door de schoolleiding.

En dat terwijl een op de twaalf leerlingen homo, lesbo of bi is en aantoonbaar meer risico loopt op depressie en zelfmoord dan hun heteroseksuele leeftijdgenoten.

Daarom zijn er verspreid over het land al zo’n driehonderd scholen met een gsa. In deze groepen vragen leerlingen en docenten op school een paar keer per jaar aandacht voor het thema homoseksualiteit. Vaak gebeurt dat in een breder kader: iedereen mag zijn wie hij/zij is. Want het doel is een veilige schoolomgeving voor iedereen.

Docentennetwerk
De betrokken docenten zijn landelijk verenigd in het GSA-docentennetwerk. Een van hen is Jeroen Burggraaf, docent bij het Northgo College in Noordwijk.

“Het is heel belangrijk dat we op school laten merken dat iedereen zichzelf kan zijn. Leerling en personeel, en of iemand nou hetero, homo, lesbisch, transgender of biseksueel is”, legt hij uit. “Iedereen moet zich op school veilig kunnen voelen.”

Discussieavond
Homobelangenorganisatie COC Leiden vindt het belangrijk dat op school aandacht is voor ‘anders-zijn’ en respect voor elkaar. “Het is belangrijk dat leerlingen en personeel zich veilig en gesteund voelen op school. En natuurlijk is elke school anders, maar niet elke school hoeft opnieuw het wiel uit te vinden”, vertelt bestuurslid Galith Mol. “Iedereen mag zijn wie hij of zij is, juist op school.

COC Leiden wil personeelsleden van scholen in onze regio de gelegenheid bieden ervaringen en tips met elkaar uit te wisselen. COC Leiden ondersteunt docenten die op hun school een gsa willen opzetten of ondersteunen.”

COC Leiden nodigt docenten, mede namens het GSA-docentennetwerk en COC Nederland, uit voor een GSA-docentendiscussie op dinsdag 23 oktober.

Deze discussieavond, die om 20.00 uur begint, moet docenten uit de regio Leiden, Alphen aan den Rijn en de Duin- en Bollenstreek met elkaar in contact brengen. Iedere school heeft zijn eigen mores en juist door een netwerk kunnen er ervaringen en tips onderling uitgewisseld worden over het opzetten en ondersteunen van een GSA.

Docenten discussieren over gay-straight alliances
nieuws van Vr 21 sep, 2012
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlRoB
Made in Amsterdam

BEKIJK OOK
#Ikniet
Rotterdam Pride, een kleurrijk festijn boordevol diversiteit
Pride = Protest


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder
Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media