Back to Top
Zaterdag 19 Oct
86366 users - nu online: 1173 people
86366 users - nu online: 1173 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Di 28 aug, 2012 1:36
NIEUWS


Erkenning zelfbeschikkingsrecht transgenders dichterbij

H et kabinet heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat het voor transgenders eenvoudiger maakt om hun geslachtsaanduiding in de burgerlijke stand te wijzigen. Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC Nederland noemen dit een grote stap vooruit. Beide organisaties ijveren al sinds 2008 voor nieuwe wetgeving en roepen het parlement op het voorstel snel in behandeling te nemen.

Als het parlement instemt met het voorstel van staatssecretaris Teeven van Justitie en Veiligheid zijn transgenders niet meer verplicht tot het ondergaan van sterilisatie en geslachtsaanpassende medische behandelingen om hun officiële geslacht aan te passen. Ook hoeven zij niet meer naar de rechter. De wijziging kan straks worden ingeschreven door een ambtenaar van de burgerlijke stand.

TNN-bestuurslid Thomas Wormgoor: “De huidige wet levert mensonterende situaties op, zoals vrouwen die op een vliegveld uit de rij worden geplukt en gedwongen worden hun pruik af te zetten of mannen die in een volle wachtkamer worden opgeroepen als mevrouw. Transgenders hoeven straks niet langer met foute papieren door het leven in een tijd waar legitimeren aan de orde van de dag is.”

In de toelichting op de wetswijziging wordt de verklaarde genderidentiteit van de verzoeker centraal gesteld, maar moet een deskundige bevestigen dat die identiteit van blijvende aard is.

TNN en COC Nederland vinden dit in tegenspraak met elkaar. Eunice den Hoedt, bestuurslid COC Nederland: “Het gevoel man of vrouw te zijn, kan door niemand beter worden vastgesteld dan door de persoon in kwestie zelf. In Argentinië volstaat daarom de verklaring van de transgender persoon zelf dat dit gevoel als blijvend beschouwd moet worden. Ons land zou dat zelfbeschikkingsrecht ook volledig moeten erkennen.”

Erkenning zelfbeschikkingsrecht transgenders dichterbij
nieuws van Di 28 aug, 2012
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

BEKIJK OOK
Homoseksualiteit niet langer strafbaar in Angola
Homo's en transgenders bestaan niet in Maleisie, aldus minister
Trump komt met nieuwe anti transgender wet


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder
Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media