Back to Top
Woensdag 20 Nov
86374 users - nu online: 976 people
86374 users - nu online: 976 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Do 28 jun, 2012 15:29
NIEUWS


Irakese homo's kunnen voorlopig blijven

M inister Leers (Immigratie en Asiel) heeft besloten om voorlopig geen lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) meer uit te zetten naar Irak.

Aanleiding voor het besluit van minister Leers is een alarmerend ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de benarde positie van LHBT's in Irak. Op grond daarvan pleit het COC er voor om Iraakse LHBT-asielzoekers als groep een hogere beschermde status te verlenen om uitzetting te voorkomen.

Het nieuwe ambtsbericht geeft daarvoor alle reden. Het beschrijft een situatie in Irak waar LHBT’s ‘in constante angst leven voor discriminatie, afwijzing door familieleden, sociale isolatie en geweld’. Het systeem van geweld tegen LHBT’s word beschreven als ‘een cyclisch patroon’ met terugkerende geweldspieken. Sinds 2003 zouden daarvan 750 LHBT’s het slachtoffer zijn geworden.

Het COC pleit er daarom voor om LHBT’s uit Irak te beschouwen als ‘personen die behoren tot een groep die systematisch wordt blootgesteld aan een praktijk van onmenselijke behandeling’. De huidige bescherming als ’kwetsbare minderheidsgroep’ laat de mogelijkheid van uitzetting van LHBT’s naar Irak open en volstaat daarom niet.

Zover gaat minister Leers (vooralsnog) niet. Op grond van de informatie uit het ambtsbericht is de minster 'voornemens op zo kort mogelijke termijn' de 'consequenties voor het toelatingsbeleid te bezien' en de Tweede Kamer daarover te informeren.

Voorafgaande daaraan heeft minister Leers besloten dat niet beslist wordt op asielaanvragen van Iraakse LHBT's. Deze zaken worden aangehouden, 'behoudens op zaken waarin contra-indicatis bestaan of waarbij Nederland niet verantwoordelijk is voor de behandeling van de asielaanvraag'.

Irakese homos kunnen voorlopig blijven
nieuws van Do 28 jun, 2012
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Nieuws van di 12 nov, 2019 19:16
Nederland koploper in einde aan hiv > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media