Back to Top
Woensdag 20 Nov
86374 users - nu online: 980 people
86374 users - nu online: 980 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Wo 27 jun, 2012 23:22
NIEUWS


Protestactie tegen Anti-Homowet Oekraïne

O p vrijdag 29 juni a.s. organiseert het COC een protestactie tegen het wetsvoorstel waardoor ‘propaganda’ voor homoseksualiteit strafbaar wordt in Oekraïne. De demonstratie wordt gehouden bij de Oekraïense ambassade aan de Zeestraat 78 in Den Haag en begint om 16.30 uur. Er wordt verzameld vanaf 16.00 uur bij COC Haaglanden, Scheveningseveer 7 te Den Haag.

’De moedige Oekraïense LHBT-ers hebben onze steun nu meer dan ooit nodig’, zegt COC-bestuurslid Eunice den Hoedt. ‘Toon je solidariteit en demonstreer met ons mee!’

In Oekraïne wordt naar verwachting op 3 juli a.s. gestemd over een nieuwe wet die 'propaganda' voor homoseksualiteit verbiedt. Op grond van deze wet wordt bijvoorbeeld ook het openbaar opkomen voor belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) of het organiseren van een Gay Pride strafbaar.

De nood is hoog als deze wetgeving van kracht wordt, dan zullen LHBT-activiteiten niet meer kunnen plaatsvinden, omdat ze als 'promotie van homoseksualiteit' strafbaar zijn. Daarnaast zal voorlichtingsmateriaal over homoseksualiteit - bijvoorbeeld hiv/aidspreventiemateriaal - ook worden verboden.

Op 20 mei jl. kwam Oekraïne al in opspraak toen eerste Kiev Pride werd afgelast, omdat de politie de veiligheid van de Pride-demonstranten niet kon of wilde garanderen tegen een horde van agressieve tegendemonstranten. Na het aflasten van de Pride-demonstratie werden de organisatoren daarvan slachtoffer van homofoob geweld.

De enige die in Oekraïne nog daadwerkelijk kan verhinderen dat de wet in werking kan treden is president Viktor Janoekovitsj. De president heeft zich de afgelopen weken echter in een veelzeggend stilzwijgen gehuld.

Oekraïense LHBT-activisten leggen zich niet neer bij deze situatie. Om het tij te keren en de druk op president Janoekovitsj op te voeren heeft het COC van haar partners van LiGA uit Mikolayiv in Oekraïne het verzoek gekregen om te demonstreren bij de Oekraïense ambassade in Den Haag. Namens COC Nederland zal bestuurslid internationaal beleid Eunice den Hoedt spreken.

Demonstratie tegen Oekraïnse anti-homowet
Datum: vrijdag 29 juni 2012
- vanaf 16.30 bij de Oekraïense ambassade, Zeestraat 78 te Den Haag
- verzamelen vanaf 16.00 uur bij COC Haaglanden, Scheveningseveer 7 te Den Haag
Na de demonstratie is er hier nog de gelegenheid om na te praten bij COC Haaglanden.

Protestactie tegen Anti-Homowet Oekraïne
nieuws van Wo 27 jun, 2012
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlRoB
Made in Amsterdam


Nieuws van di 12 nov, 2019 19:16
Nederland koploper in einde aan hiv > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media