Back to Top
Maandag 20 Jan
86405 users - nu online: 1477 people
86405 users - nu online: 1477 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Do 01 mei, 2008 16:35
NIEUWS


Geweld tegen homomodeshow op Koninginnedag

D e Amsterdammer kan weer opgelucht adem halen, de "feestvierende" meute is weer vertrokken. Wat blijft zijn een 400 ton rotzooi en de herinneringen aan een zuipende, kotsende en rondpissende meute.

Volgens de politie was het erg rustig en gemoedelijk, de media weten beter. Ruim honderd arrestaties wegens openlijke geweldpleging, vernieling enz.

Ook de organisatie van de tolerantiemodeshow bij het Rembrantsplein kan van die "gemoedelijkheid" meespreken.
De aldaar gehouden homomodeshow werd ernstig verstoord door allochtone jongeren. Een homoseksueel model dat mee deed werd uitgescholden en aangevallen door tientallen allochtone jongeren.

Het model, Mike du Pree wilde zich verdedigen tegen klappen van de tien jongeren die hem aanvielen, waarop hij van de catwalk werd gestoten en onzedelijk betast.

Een omstander die opkwam voor Du Pree liep daarbij enkele klappen op. De modeshow was georganiseerd voor tolerantie ten opzichte van homoseksuelen.

De sfeer was tijdens de show ook erg gespannen. Een aantal modellen werden uitgescholden. Organisator Jennifer Delano zegt dat Du Pree zich probeerde te verdedigen maar dat 'de allochtonen begonnen te slaan'.

Volgens haar gaat het om een groep jongeren met een moslimachtergrond. De vechtpartij duurde niet lang, maar de politie kwam te laat.

Delano twijfelt of ze nog eens een tolerantiemodeshow wil organiseren, omdat Amsterdam volgens haar 'geen tolerante stad meer is'.
Ze gaat aangifte doen en overweegt gerechtelijke stappen tegen de daders, die overigens nog gewoon vrij rondlopen.


Reacties:
van: stoffer op 01 mei, 16:52
gast

politie kwam te laat, laat mij niet lachen.
politie hoort haar burgers te beschermen, zeker als het om de meest kwetsbare groep gaat die in de minderheid is in onze hoofdstad.
de groepen tuig die homo's lastig vallen maken deel uit van de meerderheid van de amsterdamse bevolking.
ik denk dat wij als homo's, lesbo's, travo's, transgenders, biseksuelen maar eens goed de boel op stelten moeten zetten in mokum.
een keer flink zelf er door heen razen lijkt mij, dat zal dat godvergeten rottuig waar wij als nederlandse gays zo vreselijk veel last van hebben.
mijn grens van tolerantie is bereikt.
u bent er niet mijnheer cohen en cs om door een slap kopje thee te drinken met uw gepamperde tuig de zaak recht te zetten, de gemiddelde homo en lesbo is er strontzat van van het zwalk en labbekak beleid van u en de uwen.van: Ikke op 01 mei, 18:44
gast

Ondertussen lieten al die toeschouwers het gewoon gebeuren. Wat is er nu erger?

Ik hoop dat het beeldmateriaal dat er gerarandeerd is van deze show, en dus van de matpartij, heel snel beschikbaar komt. Op TV, internet, maakt niet uit.

Hoe lang zou het dan duren voordat de daders geidentificeerd zijn? Kom op mensen, het kan met voetbalvandalen, dus zeker met potenrammers!van: amsterdammer op 01 mei, 19:01
gast

begrijp er helemaal niets van dat er geen politie in de buurt was, er liepen voldoende agenten op en rondom het rembrantplein. maar als ze ergens nodig zijn dan zie je ze vaak niet. liep zelf tijdens koninginnenacht met fiets in hand over de stoep van de Blauwbrug met de fiets op de weg toen ik mot kreeg met groepje jongeren met noordafrikaans uiterlijk. één van die gasten liep zelf zonder voor zich uit te kijken tegen mijn fiets op. ik reageerde iets in de trant van "hé, pas even op" en kreeg direct grote mond terug. hij hoorde blijkbaar bij een groepje want er renden direct 3-4 man op mij af om mij blijkbaar even een lesje te leren. kon geen kant op en schreeuwde dat ik helemaal niets deed. gelukkig was er iemand anders die schreeuwde dat ik niets had gedaan en ze taaiden af, waarschijnlijk omdat er veel mensen langs liepen. dat was denk ik mijn redding. maar waarom moeten deze gasten nu direct zo agressief reageren... kunnen ze echt helemaal niets hebben? blijkbaar hebben ze een heel kort lontje.
vanmiddag lag er iemand met een getint uiterlijk vrijwel bewusteloos op straat. men had de ambulance gebeld. vlak daarvoor kwam ook de politie. direct weer die verontwaardiging waarom de politie er nu aan te pas moest komen... een omstander zei dat dit nu eenmaal gebruikelijk is in Nederland. wat mij opviel is dat op dat moment ook 3-4 scooters 'polshoogte' kwamen nemen. toevallig? of waren die soms ergens of door iemand gewaarschuwd...wat is dat toch? altijd maar die verontwaardiging en het zoeken van trammelant...
het is jammer genoeg nog steeds hard nodig dat de politie en politiek volop aandacht geven aan deze groep jongeren. de politie zal er bovenop moeten zitten. ook wordt het de hoogste tijd dat er afdoende maatregelen komen die de intimidatie en dreiging van de autochtone en gay nederlanders door deze groepen jongeren voorgoed stopt. iedereen wil toch gewoon normaal vrij door Amsterdam kunnen blijven lopen zonder het gevaar te lopen door een bepaalde groep te (kunnen) worden belaagd? misschien moeten ze in Den Haag maar eens gaan denken aan een samenscholingsverbod of iets dergelijks want ze durven alleen in groepsverband anderen te intimideren en rotzooi te trappen...van: Sandra op 02 mei, 10:04
gast

Wilders heeft gelijk !!
Tuig moet je het land uit zetten , en als dat niet kan, omdat ze jammer genoeg in ons eens zo vrije Nederland geboren zijn , goed afstraffen .van: anoniem op 08 mei, 19:05
gast

Go Wilders!!!


Geweld tegen homomodeshow op Koninginnedag
nieuws van Do 01 mei, 2008
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlNieuws van do 02 jan, 2020 16:47
Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media